FIFA Street

  • Tesztplatform:  PS2
  • Írta:  Bubus
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
 

A konzolos piacon is durranás várható… Az előzetes képek alapján valami hihetetlen grafikájú új freestyle játékot várunk, amely stílszerűen a FIFA STREET névre hallgat és idén márciusban kerül a boltok polcaira…

A KEZDET


Úgy tűnik idén az Electronic Arts minden játékába belepakolta az intró videót. Ebben is egy kisebb filmecske fogadja az érdeklődőket. Természetesen itt az intró inkább a játékból kivett trükköket tartalmazza és nem egy felvett videó visszajátszását.


MI IS EZ A JÁTÉK VALÓJÁBAN?


 Ez a játék egy teljesen új ötlet volt, ám sokan régen várják már az NBA freestyle játékai és funkciói után a fociban is a hasonlót. Most megkaphatja minden igazi trükkök szerelmese, amire vágyik. A játékban összesen 12 csapattal lehetünk: Brazília, Anglia, Németország (ők mondjuk nem híresek a trükkös fociról), Franciaország, Olaszország, Japán, Mexikó, Nigéria, Portugália, Spanyolország, USA(mint a nagy focibirodalom???) és Ausztrália csapataival. Mikor kiválasztjuk a csapatunkat, akkor utána rögtön kijelölhetjük, hogy melyik sztárokat szeretnénk a 4 fős gárdában látni. A 3 mezőnyjátékos mellett persze az egyik kapus kell, hogy legyen. Minden csapatban ott vannak a legnagyobb nevek. A braziloknál például Ronaldótól kezdve Ronaldinhón át egészen Denilsonig válogathatunk. Az olaszoknál pedig Totti a legnagyobb név.Egyébként nagyon szép már a menüben is az arcok grafikája, szinte mindenkit felismerhetünk a válogatás közben. Mondjuk Ronaldinhót nem éppen a legnehezebb feladat, de mások is nagyon élethűre sikerültek.


HELYSZÍNEK


 Ha készen állnak a suhancok az utcai partihoz, akkor már csak egy helyszínt kell választanunk. Ebben nagyon komolyra sikerült a játék. Nagyon jól kidolgozott a környezet a mérkőzés közben. A helyszínekből is van egy pár: Mexico City, Róma, Berlin, Marseille, London, Rio, Amszterdam alapból illetve ha elég pontot gyűjtöttünk, akkor kinyitható még Lagos(Nigéria), Barcelona és Dyckman(USA) is. Hihetetlen érdekes, hogy minden helyszín más. Nem csak a környezetet tekintve, hanem a pályát is. Ugyanúgy, ahogy az életben is nincsen két egyforma kapu vagy két egyforma méretű pálya az ilyen grundokon.(kivétel lenne persze a mifelénk megszokott rácsos kapu, ami minden iskola udvarán megfigyelhető, de sajnos ezt kifelejtették a játékból, mert nem találtam Budapest nevű helyszínt…) Nem átszínezésről beszélek, hanem igen komoly különbségekről, ami segít meghosszabbítani az élvezhetőségét a játéknak. Kisebb kapura nehezebb ugyanis például gólt lőni.

 Egyébként a helyszínek mindegyike egy gettó közepén található, ami egy külön élményt ad a játéknak. Persze a modernebb helyszíneken ketrec formájában(USA, Berlin) míg Rióban vagy egyéb szegényebb környezetben, homokos, poros utcán, szakadt hálóval találjuk szemben magunkat.


A CSATA


A csapatok megvannak. Indulhat a meccs. Megteszi minden nézelődő a fogadásokat és máris kezdetét veszi az öldöklő küzdelem. Ezt érdemes komolyan szó szerint érteni, mert amikor barátságos meccset játszik valaki, akkor nincsenek szabályok(ez a grund), vagyis bárki szabálytalankodhat. Természetesen nem bokszolás formájában, de bátran lehet csúszkálni, gáncsolni vagy hasonló ínyencségeket elkövetni. Nagyon viccesen néz ki, mikor irdatlan nagyokat esnek a játékosok. Emellett a különböző trükkökért pontok járnak. Szinte minden gomb különböző mozdulatokat csal elő a játékosokból a lövésen, meg a passzon kívül. Ezek mind nagyon tetszetősek. Ha ezzel a játékkal valaki profi szinten megtanul játszani, akkor nagyon szép kis támadásokat lehet vezetni. Természetesen azért gólra megy a játék.

A meccs közben egyébként egy DJ beszél és különböző zenéket rak be, ami elsőre nagyon furcsa volt, de a stílushoz nagyon illik. Ezt a funkciót több nyelven is választhatjuk. A magyar nem túl meglepő módon nincsen ezek között.


Itt a meccsnél egyébként kisebb hiányként említeném meg, hogy a játékos alapból nem sérül meg. Ez kicsit furcsa, de lehet, hogy a béta verzió okozza a furcsaságot és a teljes játékban már ilyennel nem találkozhatunk.


MÁS FUNKCIÓK


A játékban lehet választani egy „rule the street” módot is, amikor több dolgot be lehet állítani.(szabályokat például) Ez olyan kicsit mint a szezon a sima focis játékokban. Itt már sok apróságot be lehet lőni és elkezdhetsz küzdeni értelmes célokért is, ha unod a barátságos meccseket.

Ez lesz a hosszútávon használható része a játéknak, mert a sima meccsek megunhatók azért, a trükkhalom ellenére is. A full játékkal majd kipróbáljuk ezt a funkciót is, egyelőre idő hiányában ebbe nem tudtunk belemerülni, így ennek a felfedezése majd főleg rátok vár...


A FIFA HUNGARY értékelése:
94%

ÖSSZEGZÉS
 
A játék egy teljesen szűz területet céloz meg, ami nagyon helyes és dicséretes kísérlet. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen lesznek, akik szerelmesei lesznek az új EA játéknak. Nagy hibája viszont, hogy nem fog megjelenni PC-re, így sok emberhez nem juthat el. A grafikája azonban hihetetlen élethűre sikerült. Ilyen kidolgozott játékosokkal még senki nem találkozhatott focis játékban. Emellett nagyon szépek a trükkök és játszható az egész játék, bár kicsit szokatlanok a mozgások annak, aki a FIFA sorozaton nevelkedett, de ez várható volt egy teljesen más stílusú játéktól. Az egyetlen hiányossága az lehet, hogy nem elég mély tartalmilag, ami azt okozhatja, hogy egy pár hónap után nem nyújt újat a felhasználónak. Azonban mindenképp megér egy próbát.

Írta és rendezte: Bubus
Közremüködött: Lejsy
Főcímkép: Tomm!k@

  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

torrespatya99

2010-06-10 11:37:43 [#7]

értékelés: 92/100

Matthew6

2010-04-16 11:09:56 [#6]

értékelés: 100/100

pateszka

2010-03-08 19:14:35 [#5]

hahhó ezt ho llehte tesztelni???

értékelés: 94/100

Ronaldinho97

2009-12-18 12:47:18 [#4]

értékelés: 100/100

huncsoki

2009-11-27 22:13:01 [#3]

értékelés: 100/100

ricsi2222

2009-10-26 21:08:03 [#2]

régen mindig sokat játszottam bele,nekem nagyon bejött....voltak kisebb hibák benne...

értékelés: 98/100

fifamaster

2009-08-09 20:03:31 [#1]

elég jó

értékelés: 88/100

Adatlap

FIFA Street

megjelenés:

2012. március 13.

fejlesztő:

EA

kiadó:

EA Sports

Web Teszt
Galéria
Kapcsolódó galéria:
Fifa Street 2012
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

+ új kategóriát teremt
+ óriási cselek
+ jó zene

- csak PS2-re és Xboxra kapható
- kevés választható ország

95
94
92
95
90

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek