FIFA 18

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  kuzco007
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Közel 25 év FIFA történelem után jutottunk oda, hogy azt mondhassam: a FIFA 18 mindent tud, amire a magamfajta játékosnak szüksége lehet.
The Journey: Hunter Returns
Mindenféle kiszivárogtatást szeretnék elkerülni a folytatásból, de a tavaly útjára indított Alex Hunter sztoriban sokkal több rejlik, mint egy szimpla történet. A focistakarriert egy olyan szemszögből látjuk, amelyről nagyon sokan csak álmodni mernek. Fiatal tehetségként egy nagynevű klubhoz szerződhetünk, rögtön bajnokságot és akár FA Kupát is nyerhetünk. Megismerjük benne Alex családját, barátait, jövőbeli ellenfeleit és élete azon részét is, amelyben gyakorlatilag a híres focista nagypapa jelenti az apaképet. A FIFA 17 gondoskodott róla, hogy a függővégnek köszönhetően töretlen maradjon az érdeklődés a fiatal Alex kalandjai iránt. A folytatásról csak annyit szeretnék mondani, hogy igazi sztárparádéban lesz részetek, váratlan fordulatokban és feszült helyzetekben sem lesz hiány.

Játékmenet
Az új generációra való átváltás 4 éves történelme során ez a legélethűbb játékmenet, amit tapasztaltam. A Real Player Motion technológiának köszönhetően soha nem látott módon lehet érzékelni a különbséget játékos és játékos között. A klasszisokat, mint a borítón is szereplő Cristiano Ronaldót, minden gond nélkül fel fogjuk ismerni távolról is, labdakezelésük könnyedsége akkor fog szemet szúrni, amikor egy gyengébb csapatot irányítunk majd. A kellően lassú és letisztult játékmenet azonban alkalmas arra, hogy velük is megszelídíthessük a szökni akaró bőrlasztit. Tapasztalataim azt mutatják, hogy a támadójáték ezúttal mindennél több teret nyert, nagyon könnyű gyors passzokból álló kontrákat indítani, de oda lehet szögezni amolyan tiki-taka jelleggel az ellenfelet a tizenhatosához. Kiválóan működnek a távoli bombák, lögybölések, de a leghatékonyabbnak a kapusra való nyugodt rávezetés bizonyult, melyet egy elegánsan láb mellett elgurított lapos lövés koronáz meg. Szintén fejlődtek a földön történő beadások, valószínűleg a nehezebb védekezésnek tudható be ez is. A távolról való tüzelés rajongói is örülhetnek, mert esetleg a labda útjában ragadt csapattársaink kiváló százalékkal hőkölnek ki az útból.

Grafika
A Frostbite motorra idén sem lehet semmi panasz, kiválóan működik és szépen is néz ki. Megjelennek a pályán a szurkolók által eldobált konfettik és egyéb nem oda illő, de játékot nem zavaró szemétféleségek. A Premier League stadionok továbbra is mind valóságosak, az egyetlen olyan bajnokság, ahol minden csapat rendelkezik a saját arénájával a játékban. Ezenkívül megjelenik pár újdonsült aréna az Egyesült Államokból és Spanyolországból, de utóbbit illetően a Barcelona rajongóit el kell szomorítanom, hiszen a Camp Nou nem kapott helyett a játékban, mert a licenc ezúttal a konkurencia birtokában van. A meccsek hangulata az audio részleg kiváló munkájának hála valami elképesztő. Néha beszűrődik az edző utasítgatása, de a gólörömök során a játékosok ujjongása is tisztán kivehető. A sztorimód karakterei is szebbek, mint tavaly voltak, és a mimikájuk is sokat javult.

Karrier mód
Az EA ezúttal kevésbé nyúlt bele a karriermódba, de egy nagyon szembetűnő változtatás azért persze akad. Ez nem más, mint a játékosok szerződéseinek és megvásárlásának személyes találkozó keretében történő megvitatása. Vásárlás esetében először leülünk az érintett klub képviselőjével, aki majd összehoz minket a kiszemelt játékossal és az ügynökével. Itt el fog tartani egy darabig, amíg a sztoriban látható feleletválasztós módszerrel nyélbe ütjük az üzletet. A funkció, mint ötlet, nagyon érdekes, de hosszú távon eléggé sok türelmet fog igényelni az egész folyamat.

A leghasznosabb fejlesztés a meccs lefolyását érinti: megjöttek végre a meccs közbeni szünetek alatt véghezvihető gyorscserék. Ha nem állítottunk be előre ilyen párokat, akkor a játék tesz nekünk módosítási javaslatot bizonyos esetekben, de ha elvégezzük ezt a kb. két percet igénylő folyamatot, akkor bármelyik játékmegszakításkor kérhetünk egy előre belőtt cserét.

Ultimate Team
Az olyan legendás játékosok, mint többek között Ronaldo (a brazil), Maradona vagy Pelé miatt az Ultimate Team sem fog hidegen hagyni senkit. Mindegyikőjükből három kártya fog rendelkezésre állni, egyenként egy jelentősebb karrierállomásnak állítva emléket. Ugyanaz a játékos így három modellel is szerepel, a kártyának megfelelő kinézetben. Ha rászánjuk az időt, akkor nem feltétlenül kell a zsebünkbe nyúlni mindehhez – szerencsére, mert a játék sajnos az alap kiadásban sem túl olcsó. Ha viszont mindez nem elég, akkor a megszokott online módok is várják a foci szerelmeseit. Nem kétlem, hogy sokan fognak velem egyetérteni abban, hogy ez az egyik legjobb FIFA az elmúlt negyed évszázad alatt.
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2018-02-11 09:54:07 [#2]

értékelés: 92/100

myy22

2018-02-01 02:13:35 [#1]

értékelés: 92/100

Adatlap

FIFA 18

Sport >>

megjelenés:

2017. szeptember 29.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Teszt
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

Érzelemdús történet, kiváló játékmenet, és velünk lélegző nézők a lelátókon.
A multiplayer még mindig képes bizonytalanságokra, párszor két játékos fizikai kontaktja is fura pankrációban fullad a gyepszőnyegen.
100
93
86
0
0

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek