FIFA 16

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  kuzco007
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Ahogyan az előző években megszokhattátok, mivel igazán erős konkurensről nehéz beszélni, még mindig a FIFA 16 a legnépszerűbb focis szimulátor játék és ez fogy a legnagyobb példányszámban is a világon. Ennek megfelelően a tesztünk végén szereplő értékelés és szám, nem más játékokhoz viszonyítva, inkább a FIFA sorozat előző részéhez mért teljesítményének értéke lesz, amely ezúttal sem fog 90 alá csökkenni szerintünk, hiszen ismét egy remek játékot kaptunk kézhez.
Az Electronic Arts, másnéven EA Games hangyaszorgossággal dolgozik azon, hogy az újabbnál újabb epizódok annyi plusz élményt nyújtsanak, hogy az előző évad játékosai a következőt is előszeretettel vásárolják meg. A FIFA 16 kizárólag PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 3-ra, Xbox One-ra és Xbox 360-ra érhető el, sajnos kimaradt a szórásból a Nintendo, pedig 2000 óta sosem fordult még elő ilyen. A mostani rész legnagyobb és legmegdöbbentőbb dobásai közé tartozik a női futballválogatottak beépítése, így tizenkét nemzeti együttessel lehet csatázni, a gyengébbik nem képviselői pedig megmutatják, hogy igenis van keresnivalójuk a labdarúgásban.

A FIFA 16-ban egyelőre csak válogatott szinten találkozhatunk a női labdarúgással, de remélhetőleg ez az ág gyökeret ereszt és a jövőben is megmarad kiegészítve néhány klubcsapattal is. A játékban Németország, USA, Franciaország, Svédország, Anglia, Brazília, Kanada, Ausztrália, Spanyolország, Kína, Olaszország és Mexikó csapatai közül választhatunk, melyekkel offline torna, online barátságos meccs és gyors mérkőzés módokban találkozhatunk.

A női focisták kidolgozása annak ellenére, hogy először került be a futball ezen ága a játékba nagyon jól sikerült és a mozgások is jól el lettek találva. A női játékosok némiképp lassabbak a férfi játékosok élmezőnyénél, erős közepes játékosok érzését keltik.Az Ultimate Team-en belül újdonság a FUT Draft, mely extra játékmódja az Ultimate Team-nek. Ebben a módban az általunk megszerzett Coin-okból 15000-et (vagy 300 FIFA pontot) felhasználva “draftolhatunk”. Egy draft alkalmával egy 23 fős keretre tehetünk szert, mégpedig úgy, hogy minden posztra 5 játékos közül választhatunk, úgy, hogy egyszerre csak az aktuális poszt 5 jelöltjét láthatjuk, így észnél kell lenni a választásnál, nem minden esetben a lejobb játékos lesz a leghasznosabb a csapat számára. A draftolás előtt a formációt is ki kell választanunk, a gép ez alapján fog posztokra játékosokat ajánlani.

Egy ilyen módon összerakott csapattal maximum négy mérkőzést játszhatunk. Ezt a négy mérkőzést egyjátékos módban és valós ellenfelekkel összecsapva is lejátszhatjuk. Természetesen minél több mérkőzést nyerünk meg, annál értékesebb jutalmakra tehetünk szert. Nagy baj akkor sincs, ha már az első mérkőzést elveszítjük, hisz akkor is kapunk jutalmat, ami megegyezik a 15000 coin-os belépővel.Természetesen a menedzser-mód is kapott néhány apró-cseprő finomítást; nagyszerű, hogy immáron már öt játékost is fejleszthetünk az edzésekkel, illetve eddig ugyebár barátságos mérkőzéseket játszhattunk a szezon előtt, azonban most kupasorozatokon vehetünk részt, ami egy jó kezdeményezés, hisz nemcsak hogy érdekesebb az átigazolási szezon, hanem az általunk kiválasztott kupa megnyeréséért komoly milliókat kaszálhatunk.

A brazil bajnokság meglepetésünkre kimaradt a játékból, de nem kell megijedni, az első osztályú csapatokat a “Rest of World” kategóriában megtaláljuk. A 12 női nemzeti válogatott mellett a közel 50 férfi csapatban azért a magyar válogatott is megtalálható.

A játékos állomány a fent említett temérdek csapatnak köszönhetően óriásira sikeredett. Sajnos ez a magyar focistákra már nem mondható el, hisz mindössze 35 hazai játékos kapott helyet a FIFA 16-ban. A kapusok közt ott van Bogdán Ádám, Gulácsi Péter, Dibusz Dénes és a magyar válogatott kapusa Király Gábor is. Mezőnyjátékosok között megtaláljuk a tengerentúlon focizó Németh Krisztiánt, a lengyel bajnokságban szereplő Lovrencsicset, Nikolicsot, Holmant is. Természetesen Dzsudzsák Balázs is a magyar csapat része, aki az összes játékos körül a legmagasabb, 80-as értékkel rendelkezik ami figyelemre méltó. Sajnos a többiek csúnyán lemaradnak. Gera Zoltánnak 75, Nikolicsnak 72, Németh Krisztiánnak és Böde Dánielnek pedig 70-70-es értéket lőttek be a készítők.

A játék hangzásvilága nagyon hangulatos, ami elsősorban a több, mint 900 különböző szurkolói hangnak köszönhető, emellett természetesen a kommentátorok is változatos mondókával járulnak hozzá a játékélményhez. Ahhoz a játékélményhez, ami elképesztő javuláson esett át az előző évekhez képest és jogos volt a változtatásra való igény, hiszen egyre több helyről lehetett hallani, hogy úgy mozognak a játékosok, mint a robotok, azonban az imáink meghallgatásra találtak és Kanadában fantasztikus javulást vezettek be, élethű mozgások és mindez megspékelve a már megszokott gyönyörű következő generációs grafikával teljesen olyan élményt ad játék közben, mintha csak leülnénk a TV elé meccset nézni.

Összességében a FIFA 16 továbblépésnek számít a FIFA 15-höz képest, ami elsősorban a női foci megjelenésének, a FUF Draft bevezetésének köszönhető. Emellett a karrier mód visszajátszása és előszezonbeli újítása is pozitív változás és természetesen ne feledkezzünk meg a játékmenetet érintő változásokról sem. Magyar kommentár, magyar menü és magyar bajnokság nincs, csupán a külföldön focizó játékos és válogatott kerettag tudatja velünk, hogy a magyar futballt azért még jegyzik. Egy szó, mint száz, a FIFA 16 sokat lépett előre a valós futballszimuláció felé, ezt bizonyítják a komolyabb képesség gyakorlatok is és a szintezhető tutorial, ahol meccs közben a tudásunknak megfelelő segítséget kérhetünk a játéktól.
  GalériaFIFA 16  
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2015-10-26 10:57:40 [#1]

értékelés: 99/100

Adatlap

FIFA 16

Sport >>

megjelenés:

2015. szeptember 22.

fejlesztő:

EA Canada

kiadó:

EA Sports

Web Fórum Teszt
Magyarítás Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

Kifinomultabb FUT mód
Életszerűbb szimuláció
Kapusok mozgása
Megmagyarázhatatlan bírói ténykedés
Drága FUT játékosok
Netkód-gondok
85
90
90
75
90

Ajánlott konfiguráció:

CPU: 6 magos, RAM: 8184 MB, GPU: Shader Model 5.0 - DirectX 11, HDD: 15 GB


A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek