A mirc

Szerző: CÉZÉ , polyifradi
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás

Ha a mIRC elindul a telepítés után, és feltünik az 'Options' menü: meg kell adnod néhány alapvetô információt. Legelôször csak a 'Connect' párbeszédablak fontos, ez van a lista legelején. Felejts el minden mást. Töltsd ki az alábbi sorokat:
Full name: Az igazi neved (pl. Tjerk Vonck)
E-mail address: Az E-MAIL címed (pl. tjerk@mirc.com)
Nickname: maximum kilenc karakter, amit becenévként használsz beszélgetés közben. (pl. Kreet)
Alternate: Ha valaki már használja a nick-et, amit megadtál, ez lesz a neved. (pl. Kreet2)
Kiválaszthatsz egy másik IRC szervert (érdemes beírni pl. az elte.irc.hu-t, mivel az az IRCNetre csatlakozik, és ott található meg a legtöbb magyar ember), de lehet használni az alapbeállított Random US DALnet szervert is. Ha nem akarod, nem kötelezô az igazi nevedet és E-MAIL címedet használni. Oh, látod azt a kis 'Invisible mode' rublikát? Ajánlom, hogy pipáld ki - ezután keresésnél nem fognak téged látni azok, akik nincsenek veled egy csatornán.

Most, hogy minden be van állítva, klikkelj a 'Connect to IRC Server' feliratra - ezzel csatlakozol IRC-re. Gratulálok! És ami a legjobb: legközelebb nem kell mindezt végigcsinálnod!
A mIRC (remélhetôleg) csatlakozott egy IRC szerverre. Ez a szerver küldött néhány üzenetet neked a 'Status' ablakba. Feljött továbbá a 'Channels folder' ablak. Nézd át óvatosan; a Föld legnépszerübb csatornáiból találsz itt egy válogatást. Ki akarsz próbálni néhányat közülük? Bármelyikre beléphetsz, ha kétszer rákattintasz a nevére. Ha magyar nyelvű csatornára vágysz, írd be például az alábbiak valamelyikét: #szellemivetelkedo, #csevej, #danubius.
A Fifahungary csatija: #fifa.hu és a quakenet szerveren van!
Az Fmhungary csatija: #hungary.fm és a quakenet szerveren van!


Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára