Online FIFA

Szerző: Töki , Darths , pstomi ...
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás

Ismertető a hamachi-ról:

- A Hamachi egy automatikusan konfigurált hálózatot hoz létre a kliensek között, amelyen kereszhghgtül biztonságosan, jelszóvédetten és titkosítva folyhat az adatcsere
- A - A Hamachi alkalmas játékhálózatok létrehozására, számítógépek biztonságos távoli adminisztrációjára, privát FTP-szerver üzemeltetésére, fájl- és nyomtatómegosztásra a kliensek közt és még sok más egyébre...

A Hamachi egyik nagy előnye más VPN-ekhez képest, hogy magát, megkímélve ezzel a kezdő felhasználót, hogy már az elején meggyűlölje az egész VPN-t.

Telepítéskor a Hamachi egy új, virtuális hálókártyátis hoz egy fix IP-t a saját címtartományából, mellyel aztán az adott kliens azonosítható lesz.
Maga a hálózat P2P rendszerű, ami azt jelenti, hogy nem egy központi szerveren tárolódnak az adatok a kliensek közt utazva, hanem maguk a kliensek a kiszolgálók és a kiszolgáltak is egyben.
Mivel a Hamachi rendszere biztonságos kapcsolatot hoz létre a kliensek közt, ezért mindegyik kliensnek van egy saját egyedi "elektronikus igazolni tudja, hogy jogosult az adott hálózatra belépni.
A hálózat és a kliens azonosítják magukat a másik előtt, hogy biztosítva legyen az adatok titkossága, így csak az léphet be az adott hálózatra, aki ismeri a jelszót. Az első találkozáskor a hálózat és a kliens kulcsot cserélnek, innentől felismerik egymást.
Az azonosításhoz azonban szükség van egy közpoti szerverre, amely a peer-eket összehozza.
Az azonosító szerverre csak a kapcsolat kiépüléséig csatlakoznak a kliensek, az "alagút" kiépülése után az információcsere már nem a szerveren keresztül zajlik.

Az azonosító szerverhez való csatlakozáshoz TCP folyik az adatcsere. Amennyiben valakinek szüksége lenne rá, hogy egy bizonyos portra terelje az adatforgalmat, megteheti, ha a beállítások részben megkeresei a "mágikus kapcsolót" és a mezőben megadja a használni kívánt portot.

Forrás: hamachi.extra.hu
Hivatalos hamachi oldal: www.hamachi.cc


Ezután menjünk a Többjátékos menübe ott pedig ne a direct ip-t hanem a hálozati játékra kattints ott pedig kattints az uj-ra. Ekkor megjelenik a játék listába a szerver amit kreáltál, és ezután felcsatlakozik, azért tudtok hálozatra menni mert a hamachi virtuális hálozatot kreál közted és az ellenefeled között. És igy nem lagol a játék (tapasztalat)
Ha még lenne bármi kérdés a hamachival kapcsolatban akkor látogassatok el ide: hamachi.extra.hu

LETÖLTÉS

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára