UEFA EURO 2012

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  kuzco007
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Mint minden jelentősebb futball világeseményhez, úgy a 2012-es Európa Bajnokság hivatalos játékát is az EASports készítette el, melyből nem kapható dobozos verzió a boltokban, ugyanis az UEFA EURO 2012 az első olyan EASports játék, mely letölhető DLC kiegészítőként kapható az online áruházakban, megelőzvén ezzel az illegális letöltéseket. Bár torrent oldalak próbálkoztak töréssel, mindezidáig nem jártak sikerrel.
Mivel a játék  teljes mértékben a FIFA 12 játékra épül, így szerintem felesleges lenne újból belemenni a játékmenet- és grafikabeli változásokba, újításokba, hiszen ezeket Németh Márk a FIFA 12 teszt versenyünk győztese már részletesen kivesézte, ezért rátérnék a játék lényeges elemeire.



Kezdjük először a játék indításával, mely a FIFA 12 főmenüjéből a megfelelő gomb kiválasztásával megtehető, ha még nem vásároltad meg a játékot, akkor az enter után az Origin Online áruház jön elő, ahol megteheted ezt, majd a játékon kívűl az Origin-ben kell telepíteni. Amennyiben ez megtörtént az enter után elindul a 2012-es Európa Bajnokság hivatalos introja és máris a játék főmenüjében találod magad, ahol első ránézésre is hasonló stílusokkal találkozhatsz, mint a FIFA 12 esetében, csak épp minden lila, zöld, sárga és piros színekben pompázik. Érdekesség, hogy bármely menüre is mutasson a kurzor, fölötte egy amolyan buborékban az aktuális játékmód bemutatóját láthatjuk.



Itt is lehetőség van barátságos mérkőzések lejátszására hasonlóan a többi FIFA játékhoz, ugyanazok a beállítások, csapatok, mezek, felállás, taktika, mérkőzésbeállítás. A stadionok azonban talán még a szebbnél szebbre sikerültek, természetesen mondanom sem kell, hogy az EB összes stadionja megtalálható a játékban, a bevezető intro élvezetes, színes, egészen jó.

A játék bár a magyar nyelvet nem támogatja, az első indításnál betudjuk állítani, hogy milyen nyelvű kommentárt szeretnénk, így bár a játék nyelvezete nem, de a kommentátorok hangja anyanyelvünkön szól hozzánk.



A játék egyik lényeges, ha nem a legnagyobb újítása az az úgynevezett Expedition mode. Akik játszottak a legújabb FIFAStreet játékkal, hasonlónak találhatják a World Tour-hoz, az EA-s srácok is nyílvánvalóan egy másik termékükből vették az ötletet hozzá, azonban egy sikeres játékból, házon belül "koppintani" csak jó dolog lehet.
Indításkor létre kell hoznod saját csapatod, a letöltött Virtual profiloddal pedig saját magadat is beteheted a csapatba, majd a gép melléd sorsol egy csapatnyi embert, ha elégedett vagy vele csak tovább kell menned, ha nem, akkor pedig random sorsolhatsz magadnak új és új csapatot, ameddig meg nem tetszik az egyik, ezután cél, hogy meghódítsd Európát, megnyerd az Euro 2012-t és elfoglald a helyed a kontinens csúcsán.
Az egész persze nem ilyen egyszerű, különböző kihívásokon kell megfelelned csapatoddal, az elején választott csoport ellenfeleit kell ugyanis legyőznöd többször egymás után, hogy pontokat szerezz és amolyan bónuszként mozaik cserepeket a győztes meccsek után, melyek a való életben elért eredményeket, képekkel tárja eléd.
Miután legyőzted egyik ellenfeled, utat kell törnöd szó szerint Európa egy újabb csapata felé az adott csoportban, majd újabb csoportok nyílnak meg, végül az EB, amit előbb utóbb biztosan megnyersz.
Unalmasnak hangozhat, azonban a saját csapat, saját profil használata izgalmasabbá teheti, főleg magasabb nehézségi szinten. Amit még nem mondtam, hogy amikor megversz egy gárdát, a mérkőzés után kapsz egy embert tőlük, akit vagy elfogadsz és kicserélsz a Tiédre, vagy pedig visszautasítassz. Személy szerint alig vártam a magyarok elleni találkozót, hogy onnan töltsem fel a keretem.:)



Természetesen nem maradhat ki a játékból a kontinensviadal játszhatósága sem, azonban a készítők kihagyták a selejtezőket ebből a majd' 700 megás kiegészítőből és egyből az Euróba Bajnokság csoportkörébe csöppenünk, ahol a 4 csoport akár mind a 16 csapatát kicserélhetjük és játszhatjuk le az EB-t, én a svédek helyett tettem be magunkat, talán jobban megérdemeltük volna idén a kijutást erre az eseményre.



Helyett kapott még a játékban a Kihívások menüpont is, amely hasonlóan az alapjátékhoz az online kihívások teljesítéséről szól tapasztalati pont fejében a profilodhoz, illetve nem hiányozhatnak a beállítások sem innen.

Online játék módban egy bizonyos ideig tartó Európa Bajnokságon kell helytállni a világ különböző pontjain élő játékosok ellen és megnyerni annyi mérkőzést amennyit csak tudsz!

  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

nlfannezeq

2012-09-12 09:32:28 [#5]

értékelés: 88/100

wuetrowerdomo

2012-09-11 00:13:02 [#4]

értékelés: 88/100

eridderrand

2012-09-04 10:40:14 [#3]

értékelés: 88/100

uconloguetheda

2012-09-03 11:55:00 [#2]

értékelés: 88/100

Huszas

2012-06-10 10:54:19 [#1]

értékelés: 100/100

Adatlap

UEFA EURO 2012

megjelenés:

2012. április 24.

fejlesztő:

EA Sports Vancouver Studio

kiadó:

Electronic Arts

Web Teszt
Galéria
Kapcsolódó galéria:
Euro 2012 képek
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

- színes
- egyszerűsített menü
- Expedition mode
- szép átvezetők
- látványos stadionok
- letölthető DLC, ezért nehezebb feltörni
- semmi újítás a FIFA 12-höz képest
- nem lehet selejtezni az EB-re
- az Expedition mode hosszútávon unalmas lehet
93
86
75
83
50

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek