VB 2018: csoportkör értékelő

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Néhány napja befejeződött a csoportkör, amely bőven tartogatott meglepetéseket magában.
Nem számítottunk rá, de az egyik legérdekesebb momentum az volt, amikor a címvédő Németország repülőre szállt, és meg sem állt az anyaföldig. Na jó, ez a kijelentés erős, hiszen nem a kiesés után repültek haza rögtön, de akkor is furcsa volt egy nyegle, erőtlen Nationalelfet látni. Utoljára 1938-ban, az Anschluss évében (talán idén is meg akarnak szállni egy országot?) sikerült ilyen gyengén játszaniuk.

Nézzük a csoportok teljesítményét, egy kicsit kritikusabb szemmel:

-A csoport-

Az "A" csoportban a papírforma érvényesült: ugyan a posztszovjet csapat jól kezdett, a végén beleszaladt egy hatalmas pofonba Uruguay ellen. Sajnos Egyiptomon még Salah sem segíthetett, habár hiába szerzett két gólt, még Szaúd-Arábia is elverte őket.

-B csoport-

A kishal majdnem megette a nagyot, ám végül csak a szeme kívánta az ételt. A harcias Irán közel állt a történelmi sikerhez, azonban a Portugálok megőrizték a döntetlent, és ezzel végül a két ibériai csapat jutott tovább. Marokkó bár jól játszott az első meccsén, szerencsétlen módon veszítették el a meccset.

-C csoport-

Csupa negatív, már ami a megszerzett pontokat illeti: 7-5-3-1. Peru és Ausztrália csak azért szerepelt a csoportban, hogy a rendelkezésre álló helyeket feltöltsék, igazán bele sem szólhattak a "nagyok" dolgába. Dánia és Franciaország nem bírt egymással. 

- D csoport-

Jöttek, láttak és végül Oroszország meghódítása nélkül hazamentek a vikingek. Argentína nagyon nehezen jutott tovább, már fel sem idézték a 2014-ben látott teljesítményüket. Nigéria erős ellenfélnek bizonyult, a Horvátok viszont legyőzhetetlenek voltak. A kérdés, hogy mi lesz velük a későbbiekben?

-E csoport-

Ebben a négyesben a papírforma érvényesült: Costa Rica az előző vébén nyújtott teljesítményét nem tudta megismételni, már a rajtnál beragadt, és sereghajtóként zárta a csoportot. Igazi visszatérő Szerbia, aki az ikonikus Mateja Kezman, Daniel Ljuboja és Dejan Stankovic trió nélkül már nem számított acélosnak. Svájc ugyan vezettek, de az Alpok lankáin nevelkedő, illetve Koszovóból bevándorló sportolók. 

-F csoport- 

A meglepetések csoportja. Németország érthetetlen vereségbe szakadt bele a Dél-Korea elleni meccsen: a bekapott potyagól után Neuer felrohant, majd az üres kapuba ismét betaláltak a vendégek. Az ázsiai csapat úgy küzdött, mintha a továbbjutásról döntött volna a mérkőzés. Mexikó és Svédország kemény meccset vívott egymással, végül mindketten továbbléptek.

-G csoport-

Talán az egész világbajnokság legsimább csoportja, gyakorlatilag borítékolható volt, hogy az európai csapatok dominálni fognak. Panama senkinek sem jelentett akadályt, a csoportelsőséget Belgium szerezte meg.

-H csoport-

A csoport, ahol a fair play szabály döntött a továbbjutásról. Lengyelek meglepetésre utolsóként végeztek, Kolumbia hatalmas feltámadással csoportelső. Japán és Szenegál között a sportszerűségi szabály döntött: a szigetország lakói kevesebb sárgát gyűjtöttek be, így ők juthattak tovább.

Folytatás szombat délután a Francia-Argentína nyolcaddöntős mérkőzéssel. Zárásként álljon itt Timo Werner reakciója (Forrás: Gettyimages)


  Kapcsolódó játéktesztek    
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

Adatlap

FIFA 18

Sport >>

megjelenés:

2017. szeptember 29.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Teszt
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!