Rugby 08

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  RBaly
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás

Az EA kanadai stúdiója az eltelt évek során megannyi nevet, szériát tett naggyá, avagy alkotott újakat. Nekik köszönhetjük többek között a Need For Speed széria első részét, majd az Underground 2 és Most Wanted folytatásokat, ők alkották meg az első 3D-s Fifát még �96-ban, illetve ugyanebben az esztendőben az NBA Live 06-ot. Emellett többnyire a sportnál maradva belekóstoltak a krikettbe, jéghokiba, baseballba, s jelen cikkünk tárgyát képező rögbibe is, melynek legújabb felvonását köszönthetjük most köreinkben.
Az EA Sports ezen sportágat feldolgozó játéka viszonylag szerényebb sikereket ért el a múltban, így például tavaly nem jelent meg az aktualizált rész, ahogy az elvárható lett volna. Ám az idei, és éppen e sorok olvasásakor már zajló franciaországi világbajnokság idejére természetesen megjelent annak feldolgozása. Így a Rugby 08 legfőképpen erre, a húsz nemzetet felvonultató világkupára helyezi a hangsúlyt. A játékot, bár szintén tojás alakú labdával játszák, a Maddentől eltérő, pörgősebb játékmenettel áldotta meg a szabálykönyv. A bíró sokkalta ritkábban fújja le a támadást, hiszen itt a talajra kerülvén továbbadható a labda, nagyszerű kirohanási lehetőségeket teremtve ezzel. Amerikai társától azonban nem csak ebben tér el a Rugby 08: egész más a tálalás, a menű puritánabb, a tartalom sekélyesebb, a játékmódok száma szerényebb, mint az NFL-ben tapasztaltak. Ettől persze maga a játékmenet nem lesz rosszabb, csak a jót megszokni, tudjátok... Madden lightA kedvcsináló rövidfilm után egy zárolt főmenü fogadja az első fecskéket, az egyedüli lehetőségünk a Play Now opció. Szerencsére ez csupán egy, a rákattintás utáni felkínált Tutorial miatt van, mely felkészíteni hivatott a műfajban járatlanokat (valahogy érezték az EA-nél is, hogy kevesebben ismerik, pedig nem egy népszerűtlen sport külhonban). Az oktató részt követően természetesen mindenhova szabad bejárásunk van. A legtöbb szórakozást a World Cup végiglabdázása kínálja, ám számomra hasonlóan örvendetes opciónak találtatott a Challenge is. Itt a régi idők vb-inek az eseményeit írhatjuk át, azaz megadott időre, egy aktuális állásnál átvéve az irányítást, rendszerint sokkalta keményebb ellenfél ellen kell csodát tennünk. Ezeken kívül szimpla bajnokságba ugorhatunk még be, több játékmód (a gyakorláson kívül) sajnos nincs. Emellett kreálhatunk még saját sportolót, alakíthatunk a csapatok összeállításain, és a lehetőségeink ezzel itt ki is fújtak, ha ezeken túlesünk, elmondhatjuk, hogy felfedeztük a játék minden mélységét.

Irány a darálóA pályán kvázi focimeccs jellegű játékmenetre kell számítani, oldalsó kamerával, kezdőrúgással, ami csak kellhet. Az új irányítási rendszernek köszönhetően könnyebben elboldogulhatunk vele, nem kell annyi parancsra odafigyelnünk akció közben, ellenben a temérdek játékos pozíció és szerepkör közül a legmegfelelőbbet kiválasztani nem kispályás feladat. Éppen emiatt hasonló hozzáállást követel, mint az NFL, azaz az igazi szépségét kitartó gyakorló/betanuló fázis után mutatja meg.Végső sípszóEltelt két hosszú esztendő az előző Rugby óta, ám az EA-nél mégsem gondolták úgy, hogy a grafikus motor cserére szorulna. Ez meg is látszik rajta, főleg a cég többi sportjátékának fényében, ellenben az öreg motornak megvan az az erénye, hogy tökéletesítették, lassú gépen is simán elfut, s csúnyának azért lehetne mondani. A hangok és zenék korrektek, tartalmilag a lényeg is benne van, ha rögbi az életed egyik értelme, az EA-n már nem múlik semmi, a játék bárki számára elérhető.

Forrás: pcguru.hu
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

Adatlap

Rugby 08

Sport >>

megjelenés:

2007. július 27.

fejlesztő:

EA Canada

kiadó:

Electronic Arts

Teszt
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

+ hivatalos vb feldolgozás
+ csekély gépigény
- kissé összecsapott körítés
- elavult grafika
- opciók száma
70
0
0
70
0

A 10 legfrissebb teszt

Támogassatok minket!

    

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek