Madden NFL 07

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  The Player
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás

 

Az idei évben az EA Sports igazán kitett magáért, bár jelentős változást a 2007-es NFL sem hozott, a játék mégis méltó ellenfele lehet a hazánkban népszerűbb FIFA-sorozat aktuális tagjának.
Először is szeretném sajnálatom kifejezni, amiért ez a nagyszerű sport nem örvend túlzott népszerűségnek Magyarországon. Bár a Sport TV közvetítései sok fiatal kedvét meghozták az amerikai futballhoz, a sportág meg sem közelíti európai társa, vagy például a kosárlabda népszerűségét hazánkban. Akik először hallanak a játékról, azt gondolhatják, hogy a „madden” a játékot őrültnek titulálja, azonban ez nem így van: a sorozat John Maddenről kapta a nevét, aki talán a világ legnagyobb amerikai foci edzője, és 1976-ban feljuttatta az Oakland Riderst a csúcsra, megnyerve velük a Super Bowl kupát.



Az új csapat…Remek dolog, hogy a játék megkérdezi, ki a kedvenc csapatunk, és az ő emblémája díszíti a menüt. A játék legjelentősebb újítása tavalyi társával szemben az egérrel való irányítás, amely mellet természetesen a szokványos billentyűzettel való működtetés is megmaradt, azonban szerintem így is a gamepad a legmegfelelőbb a játékra (bár még a Nintendo Wii „távirányítóját” nem volt lehetőségem kipróbálni). A játék másik nagy újítása a Hall of Fame „karrier”, ahol egy játékost kell bejuttatni a „nagyok” közé: edzésekre járni, meccseket játszani, sőt egy IQ-tesztet is el kell végeznünk. Ez a mód igen jól sikerült, azonban elég komoly angoltudás szükségeltetik hozzá.

Ezen felül megvan a hagyományos karriermód is, ahol egy csapatot kell vezetni, edzősödni és természetesen megnyerni a Super Bowlt. A havert, esetleg tesót („ha ló nincs, a szamár is jó”) is lenyomhatjuk akár hálózaton keresztül, akár egy gép előtt ülve. Itt találkoztam a játék első hibájával, ugyanis vannak menük, ahol a gép nem tesz különbséget a csatlakoztatott játékvezérlők között, így csak a szerencsén múlik, hogy a kezünkbe lévővel, és nem az asztal alatt heverővel irányíthatjuk a játékosokat.

TouchdownA győzelemhez elég sok gyakorlás kell, de ha a megfelelő figurákat választjuk (karrier és „Play Now” módban mi döntünk a taktikáról), pár gombnyomás, és kész a touchdown. A játékban bármely játékost irányíthatjuk, és passzolás után futhatunk is a labdával. A passz elég érdekesen lett megoldva, de egy kis gyakorlással remekül alkalmazható: arról van ugyanis szó, hogy minden játékoshoz tartozik egy betű, így nem annak dobunk, aki felé éppen nézünk. A játékból kimaradt ugyan a szabálykönyv, de erre nincs is nagyon szükségünk, pár meccs alatt bárki megtanulhatja a szabályokat, és belejöhet a játékba.

A Madden NFL 07 grafikája rendkívül jól sikerült, a legtöbb bug eltűnt belőle, így csak nagyon ritkán találkozunk egymásba futó játékosokkal, vagy „levitáló” labdákkal. A kommentár sajnos nem magyar, és nem is igazán élvezhető, csupán elmondja a lényeget, ám ez a hiba nem rombolja le a látvány és az amerikai foci szépségei által nyújtott élményeket. Mindenkinek ajánlom a játékot, akit érdekel ez a remek sport, vagy csak kíváncsi rá.



Forrás: pcguru.hu
  GalériaMadden NFL 07  
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2014-11-26 20:31:43 [#1]

értékelés: 84/100

Adatlap

Madden NFL 07

Sport >>

megjelenés:

2006. augusztus 25.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Teszt
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

+ Remek grafika.
+ Hall of Fame mód
+ Izgalmas játékmenet
- Kommentár
90
0
0
65
0

Ajánlott konfiguráció:

CPU: 2 GHz CPU, RAM: 256 MB RAM, GPU: 64 MB VRAM, HDD: 2 GB


A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!

Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Friss hírek