NATGEO: Az Electronic Arts és a FIFA

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Alább a natgeotv.com írása olvasható, majd a letöltő linkek.
A kanadai Burnaby egy különleges, egyedülálló hely a focirajongók és a videojáték-megszállottak szemében: az Electronic Arts itt gyártja - és fejleszti tovább minden évben - a FIFA nevű, világszerte népszerű videojátékát. A cég és a játék rendkívüli sikereket ért el az elmúlt években: a FIFA a pályafutása során eddig több mint hárommilliárd dollárt hozott a konyhára, a világ legjobb virtuális futballjátékának tartott FIFA 11-gyel pedig mintegy 300 millió meccset játszottak le eddig a rajongók. A FIFA 11 világbajnoki címe mindazonáltal komoly veszélyben forog: az Electronic Arts mérnökei egy évvel ezelőtt elhatározták, hogy ezúttal nem egyszerűen továbbfejlesztik a FIFA 11-et, de forradalmi, a játék minőségét vadonatúj, sose látott szintre emelő újításokat is eszközölnek rajta. De miként lehet egy ilyen páratlan fejlesztést alig 12 hónap alatt levezényelni? A National Geographic Channel filmje a FIFA 12 készítésének viharos időszakában látogatott el az EA kanadai gyárába....

Az EA kulisszái mögé kalauzoló A FIFA és az Electronic Arts nemcsak a FIFA 12 forradalmi újításaival, de a tervezési-gyártási folyamattal, valamint a játék zseniális alkotóival kapcsolatban is számtalan érdekességet, titkot elárul. Nyilatkozik például a cég három legelismertebb játékkészítője, Santiago Jaramillo, Aaron McHardy és David Rutter, és interjút láthatunk az Electronic Arts futballrészlegének általános igazgatójával, Matt Bilbey-vel is. Ő többek közt így méltatja a cég munkamódszerét és annak - 18 országból verbuvált, összesen több mint négyszáz fős - szakembergádáját:

„Azt, hogy mi gyártjuk a világ legjobb videojátékait, annak köszönhetjük, hogy nagyon jó szakembereink vannak, hogy a megfelelő elvek mentén dolgozunk, és hogy alaposan megszervezzük a munkafolyamatokat. Ennek köszönhetően ma már nem fordulhat elő, hogy 'Ó Istenem, kifelejtettük a labdát a játékból...' Ezt azért mondom, mert egyszer valóban kifelejtettük a labdát a játékból... - de ez már régen volt."

A játék a focirajongók és -szurkolók életében betöltött szerepéről többek közt így nyilatkoznak az Electronic Arts irányítói és szakemberei:

Matt Bilbey, általános igazgató: „A játék lehetővé teszi az emberek számára, hogy újra átéljék a legszebb pillanatokat, hogy eggyé váljanak a kedvenc csapatukkal."

Ralph Straus, stratégiai igazgató: „Sokszor látni, hogy a szurkolók, ha a csapatuk rossz eredményt ért el, a mérközés után leülnek a számítógép elé, és az EA FIFA játékával újrajátszák a meccset - abban a reményben, hogy megváltoztathatják végeredményt."

...De a filmből az is kiderül, hogy olykor nemcsak a szurkolók játsszák újra a legemlékezetesebb meccseket; és hogy a virtuális derbik legalább annyi vitára adnak okot, mint a valóságosak...

Wayne Rooney:

„Miután véget ért a Manchester City elleni mérközésünk, melyen azt az ollózós gólt lőttem, felmentem a netre, és újrajátszottam a meccset Joleon Lescott-tal."

Joleon Lescott:

„Azt elismerem, hogy Wayne mutatta meg, hogy miként kell játszani a FIFA-t, de azóta - ahogy mondani szokták - a tanítványból tanár lett. 6-0-ra győztem ellene."

Wayne Rooney:

„Fölényes győzelmet arattam felette, így ez egy nagyon nagy nap volt számomra: győzelem a pályán és a számítógépen egyaránt."

Joleon Lescott:

„Aaron Leonard és John Terry a tanúim rá, hogy legyőztem Wayne Rooney-t a FIFA-játékban."

De melyek a FIFA 12 legfontosabb újításai? Miként lehetett ezeket a - túlzás nélkül - forradalmi áttöréseket elérni? Miként emelték David Rutter és társai a cselezést, a test-test elleni játékot és a taktikai védekezést minden korábbinál magasabb és látványosabb szintre? A Nat Geo filmjében kalandozzák be keresztül-kasul az Electronic Arts gyárát és a FIFA 12 virtuális focipályáját!


Minden részre szükséged van (a CRC-re is!!!) az összeillesztés után pedig élvezheted is a műsort. Az összeillesztéshez a Total Commander program legújabb verziója ajánlott melyet letudsz szedni INNEN.

  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások2  

Realdrukker

2012-05-20 14:36:23 [2]

Lesz majd ilyen film a FIFA13-ról is???Remélem hogy lesz nagyon érdekes volt ahogy elkészítették.

TwinZeroX123

2012-02-29 22:20:31 [1]

fifa street 2 online petíció http://www.change.org/petitions/sipos-richard-fifa-street-2-pc ...osszátok is!

Adatlap

Fifa 12

megjelenés:

2011. szeptember 30.

fejlesztő:

EA Sports Vancouver Studio

kiadó:

Elenctronic Arts

Web Fórum Teszt
Galéria Demó

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Támogassatok minket!

    

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!