Karrier mód - 2. rész

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás

Az előző cikkünkben adtunk egy kis áttekintést, hogy milyen újdonságokkal találkozhatunk az új menedzser módban, amivel már karrier módként fogunk találkozni a következő részben. Nos, Phil Wride az EA UK FIFA Community Managere legutóbbi bejegyzésében mélyebb betekintést nyújt a játék ezen módjáról.

Először Phil befejezte a már elkezdett Játékos-menedzser szezonját. Csapatának a Manchester Unitedet választotta. A bajnokságban ötödik helyet ért el, amivel nem teljesítette a tulajdonosok által kitűzött negyedik helyet, de ettől függetlenül kapott a menedzsmenttől egy új ajánlatot, illetve a Manchester Citytől is. Nagy valószínűséggel megszűnik az, hogy ahhoz a csapathoz igazolunk amelyikhez csak akarunk. Még érdekesség, hogy megnyerte az FA Cupot és sajnos nem volt a végén ünneplés.

A játékos átigazolásokról újabb részleteket tudunk meg. Példának azt említi, hogy a West Ham eladta Matthew Upsont a Sunderlandnek, majd tettek egy ajánlatot számára Paul Scholesért.
Finomult a játékosok kölcsönadása. Három hónapos, illetve egész szezonos kölcsönadások lehetségesek. Bármikor visszahívhatjuk a játékosokat, azonban ebben az esetben fizetnünk kell annak a klubnak, aki kölcsönvette tőlünk.
Nincs olyan opció a játékban, hogy játékosokat tudjunk cserélni, vagy pénzért és játékosért vegyünk meg egy játékost.
A kétlépcsős átigazolási rendszer újabb részlete: A klub, akitől játékos szeretnénk venni, két ajánlatot is elfogadhat, úgyhogy ha nem sikerül megegyezni a játékossal időben, könnyen egy másik csapatban köthet ki.

Változik a játékosok fejlődése , illetve több segítséget kapunk az edzőinktől. E-mailekben értesítenek minket a fejlődésekről, valamint ha egy játékos öregszik, annak egy idő után csökken az összesített értéke. Az edzők arról is informálnak, ha valaki jó formába kerül és érdemes játszatni. Valamint a fejlődéseket figyelő menüben üzeneteket kapunk , például, hogy „Már elérte a csúcsot, nem fejlődik tovább” vagy „gyorsabban fejlődik, ha adsz neki lehetőséget”.

Kimaradnak az olyan funkciók, mint az edzések és a különböző személyzetek (stadion, tárgyalók, edzők, stb.) fejlesztése. Viszont bekerül egy „Budget Allocator”,ha mindenáron le akarjuk fordítani, akkor legyen „Költségvetési Tervező”, majd meglátjuk az EA milyen fantázianevet ad a magyar nyelvű változatban. Ez egy csúszka, ahol be tudjuk állítani, hogy a csapat költségvetésének hány százalékát akarjuk költeni az átigazolásokra, illetve a fizetésekre. Természetesen van egy „limit”, amit nem szabad átlépni, ekkor figyelmeztet, de csak háromszor.

Akkor most váltsunk a játékos módra, itt Phil Wride történetét osztom meg veletek.
Először is létre kell hoznunk a saját virtuális játékosunkat, és beállítani a különböző tulajdonságait, mint a zokni szára, kitűrt, vagy betűrt mez és egyéb finomságok, amik a későbbiekben valószínűleg módosíthatóak lesznek. Phil Wride a saját játékosát az Arsenalhoz „protezsálta be”.
Egyből egy szezon előtti barátságos meccsen vetették be, ahol végigjátszhatta mind a kilencven percet, hogy megmutathassa magát a stábnak. Saját bevallása szerint ez nem igazán sikerült, csupán elfogadható teljesítményt nyújtott, de az értéke marad a kezdeti 0/8. Ezután kapott egy e-mailt, hogy az egyik csapattársa megsérült egy barátságos meccsen és azt is leírták, hogy milyen hosszú időt kell kihagynia, amit ő egy nagy lehetőségnek gondolt.
Ebből adódóan rögtön a mélyvízbe dobták, első meccsén a Manchester Uniteddel kellett felvennie a kesztyűt. 1-1-es döntetlent értek el és ő harcolta ki a tizenegyest, de újfent nem nyújtott valami nagyszerű teljesítményt. A meccs után kapott is egy levelet, hogy még nem elég érett játékos, úgyhogy kihagyja a következő meccset. A következőt le kellett szimulálnia, meg az azt követőt is. Magyarul várni kell a következő bevetésedre. Ezzel sokkal élethűbbé tették.

Végezetül a különbségek a három mód (játékos, játékos-menedzser, menedzser) között. Játékos módban csak a saját játékosunkat kell irányítani. A mérkőzések a Légy Profi (Be A Pro) módból ismert kameranézetben játszhatóak.
A játékos-menedzser módban már nem csak a játékosunkkal, de a csapattal is foglalkozni kell, átigazolások és minden egyéb klub körüli teendők. Itt lehetőségünk van arra, hogy a saját játékosunkkal játsszunk, amennyiben betesszük a keretbe. Ha úgy döntünk, hogy kihagyjuk, úgy a meccsen az egész csapatot kell irányítani.
Ha menedzserként szeretnénk tevékenykedni, akkor pedig ugyanazt kell csinálni, mint eddig, csak az új eszközökkel.

A Karrier mód 15 szezonon át játszható, vagyis mégsem lehet ténylegesen „végigkísérni” egy játékos pályafutását.
  GalériaFIFA 11  
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások54  
12 >

speed8_8

2010-08-12 01:08:55 [54]

azt h mik lesznek a fifa 11-be
Next Gen Engine on PC

The physics-based, data-driven technology behind the EA SPORTS football engine has been optimized for PC. Experience unprecedented freedom on the pitch with individuality of player control and movement, sophisticated ball touches, and physical interaction between players.

Virtual Pro

Live out the fantasy of being a real life player by creating yourself in game with a 3D head using Photo Game Face. Play as yourself across any mode. Grow your player attributes through over 200 accomplishments and take your Virtual Pro online to become a global superstar. Also compete in 5v5 Online Team Play with other Virtual Pros from around the world.

360º Dribbling

The market-leading true 360° Dribbling system gives players precise control of the ball and next generation animation technology delivers Skilled Dribbling, enabling skilled players to face defenders and use highly responsive lateral dribbling to skip past them.

Customizable Set Pieces

Design and record your very own free kicks and corners for use on match day. Assign a specific run or movement to every outfield player on your team one at a time, and then combine them for the perfect set piece. Record, test and perfect them in the Practice Arena, then trigger in game

LAN Play

New for FIFA 11 PC, you will be able to host your own LAN parties and play friends online without being connected to EA servers. A dynamic server lobby will allow you to see what other games are currently available. Elect to join a game or host your own. Matches can be played with a variety of game settings in either Classic or Be A Pro mode as well as up to 5v5 team play. Once a LAN lobby room is setup, users can chat with others via text and as well as VOIP (Voice Over IP Chat) in-game.

PC on Football World

Go to easportsfootball.co.uk to create your Game Face, upload your best FIFA goals, search out rivals on global PC Leaderboards and create a PC-specific Friends Lists.

PC Specific Tools

Innovations to improve your online gaming experience include VOIP (Voice Over IP Chat) support and lobbies for match-making by skill and geographical location.

hunlordfs

2010-08-12 01:00:32 [53]

amúgy mit írnak azon a linken? (nekem se működik)

Martin.B

2010-08-11 23:48:16 [52]

hát így se jó ....de nem baj én ugy is minden nap olvasok valami uj hireket a fifárol forumokon tehát ha van valami új akkor arról tudok

speed8_8

2010-08-11 23:35:51 [51]

nem tudom h miért :O nekem jó
Próbáld meg ezt: http://fifa.easports.com/enGB/home.action
itt felül menj rá arra h Features és ott majd h pc(ugyanott fennt van)

Martin.B

2010-08-11 23:28:31 [50]

hát speed8_8 nem tudom mivan auon az oldalon amit a kommentedbe linkeltél mert neekm errort ír ki

speed8_8

2010-08-11 23:07:15 [49]

http://fifa.easports.com/enGB/features.action?platform=pc&version=fifa11

555shoe

2010-08-10 16:54:56 [48]

Sosem jött ki a beharangozott időben a demó.
Pár napja azt mondták, hogy a játék jelenleg 70-75%-on áll. A demó majd 90-95%-os állapotban fog kijönni. Az az augusztus vége inkább szeptember eleje lesz, de lehet, hogy a közepe felé.

Knagymate

2010-08-10 15:41:20 [47]

Én is így vagyok vele

hunlordfs

2010-08-10 14:51:10 [46]

háát nemtom.... örülnék egy augusztus végei demónak, még suli előtt

Knagymate

2010-08-10 14:24:00 [45]

Tavaly szeptember 10 volt

kris

2010-08-10 14:07:59 [44]

Szerintem kb ez az augusztus végi megjelenés reális!Kb 1 hónap szokott eltelni a demo megjelenésétől a teljes játék megjelenéséig!(de lehet rosszul emlékszem)

Knagymate

2010-08-10 14:06:02 [43]

Igen, ezt ea sports fórumon én is olvastam, hogy augusztus végén jön a demó. Hát nagyon remélem, bár nem hiszem, mivel így a játék megjelenés és a demó közt 1 hónap telne el, ami szerintem nagyon sok...

hunlordfs

2010-08-10 13:29:50 [42]

ezt nézzétek: http://www.totalsportsmadness.com/2010/07/20/fifa-11-download-full-game-free/
az első videó felett ez van írva: FIFA 11 DEMO DOWNLOAD:

We will have the demo Download link here as soon as it is released by EA, which is expected to be out towards the end of August and you will be able to download that here.

remélem mindenki érti, ez igaz lehet?

hunlordfs

2010-08-10 12:38:27 [41]

analog nem anagol bocs

hunlordfs

2010-08-10 12:38:00 [40]

én nekem is ez a más anagol elhelyezkedés tettszik benne nagyon, unokatesómnak van xbox360-ja és ott nyomtuk, sztem nagyon kényelmes kontroller

nonomo

2010-08-10 09:34:36 [39]

3-4 hete vettem egy Xbox 360-as kontrollert, és azóta minden játékot, ami támogatja, azzal játszok, tehát nagyon bejön, sőt szerintem kényelmesebb, hogy fent vannak az analógok, mert így ne kell állandóan hajlítgatni az ujjaim. Jól illik, kézbe, és kényelmes. Csak ajánlani tudom.

hunlordfs

2010-08-09 22:43:13 [38]

én szerintem X360-asat fogok venni, nekem az nagyon tettszik

II-Adi

2010-08-09 19:43:45 [37]

Nekem van Logitech Rumblepad 2 és X360-as is. A Logitech régebb óta van meg, 2 éve amikor vettem az XBOXot szörnyülködtem, hogy hogyan fogok átszokni róla, de 1-ről a 2re ment. Azóta annyira megszerettem az X360as irányítóját, hogy vettem PC-hez is vezetékeset. Azóta szinte mindent azzal játszom. Csak ajánlani tudom.

TJLavin

2010-08-08 21:44:35 [36]

A kettő közül a Rumblepad 2-őt ajánlom. Az meg hogy vezetékes vagy vezetéknélküli-e az tőled függ hogy milyen távolságból játszol illetve zavar-e a vezeték.

Martin.B

2010-08-08 21:18:20 [35]

én logitech dual action fogok venni nekem az tetszik és még azt irták hogy az magasan ajánlott tehát azért

Knagymate

2010-08-08 20:57:40 [34]

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen gamepadot használ/ajánl fifához? x360-as meg rumblepad 2 között gondolkodom, illetve, hogy vezetékest, vagy vezetéknélkülit. Szerintetek?

szcsaba95

2010-08-08 14:59:46 [33]

ui.: rossz email.: szucscsaba1995@citromail.hu

szcsaba95

2010-08-08 12:16:43 [32]

Hali, nem a ide kapcsolódik de háhta ti tudtok segíteni. Amíg XP volt a gépemen full grafikán szaggatás nélkül futott a FIFA 10. Felraktam a WIN 7-et és most a meccs 10. percétől elkezd szaggatni és onnantol nem lehet játszani, nem tudom milehet a baj. Aki tud segíteni vegyen fel msnre:szucsi95@hotmail.com v. email:kakao95@citromail.hu

Előre is köszönöm.

hunlordfs

2010-08-08 11:49:14 [31]

De az még nekem olyan messze van

hunlordfs

2010-08-08 11:48:18 [30]

ok köszönöm az információt

Martin.B

2010-08-08 01:07:17 [29]

hunrordfs..........augusztus 18-án lesz fifa 11 bemutato tehát akkor már biztosan lesz csak PC gameplay is akkor meglátjuk hogy miylen is

hunlordfs

2010-08-08 00:46:01 [28]

hát ha demót nem is de egy pc gameplay-t kaphatnánk, azzal nagyjából eltudnánk dönteni hogy mi a helyzet ezzel a NextGen-nel
én nekem hatalmas csalódás lesz ha csak a grafika lesz NG

Martin.B

2010-08-07 21:55:24 [27]

hunlordfs....szerintem nem lesz semmilyen premier de nembaj hisz majdnem midnen nap tudunk meg új híreket a játékrol nem oskára meg már lehet demo is lesz tehát nekem semmilyen premier nem hiányzik

hunlordfs

2010-08-07 15:55:48 [26]

én nem kötözködésből, csak megkérdem.
a premier elmaradt? vagy ennyit csúszik? vagy mikor lesz?
tényleg nem piszkálódásból...

555shoe

2010-08-06 22:06:18 [25]

Semmi rossz szándék nem volt bennem, azt beismerem, hogy nyers volt.
Azért mondtam, mert neten hiába segítenek, ha nem tudod összerakni. Amikor összeraksz egy gépet, akkor a foglalatokra is meg mindenre figyelni kell. Ezért mondtam, hogyha nem értesz hozzá, akkor menj be egy számítástechnikai boltba és ott csináltasd meg.

robertocarlos

2010-08-06 22:05:24 [24]

Ha csak játékra használod jobban megéri a box.

hunlordfs

2010-08-06 21:55:21 [23]

hát akkor inkább azt mondom hogy xbox-ot vegyél.... ha márcsak a fifa szempontjából is...

tommyrc

2010-08-06 21:46:39 [22]

Köszönöm a segítséget hunlordfs!! Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi vtam mégis mit kellene bele venni, mert gondolkoztam mostonában azon, hogy nem-e érné meg inkább 1 xbox. Így, hogy montad kb mit kellene vennem, lehet jobban megérné 1 xbox. De majd +látom, most bizti nem veszek semmit, mert nincs rá keret.

hunlordfs

2010-08-06 21:19:10 [21]

de ha nagyon kellene akkor mondasz egy árat hogy kb. mennyit szánsz rá az új gépre, és én válogatok cuccot bele, amit te megveszel, és összerakatod a boltban

hunlordfs

2010-08-06 21:18:19 [20]

figyelj lehet hogy shoe nyers volt de igaza van, én szívesen segítek de egy számitástechnika boltban biztos többet, jobban segítenek mint én aki csak tanuló informatikus vagyok...

tommyrc

2010-08-06 20:46:29 [19]

Már kérdezni sem lehet v mivan???

555shoe

2010-08-06 20:41:01 [18]

Ha nem értesz hozzá, akkor menjél be egy számítástechnikai boltba és mondd meg, hogy szeretnél egy gépet, amit az újabb játékok normális futtatására szeretnél használni.

tommyrc

2010-08-06 20:38:20 [17]

És mennyire lenne fontos az alaplapcsere? Milyet tudnál ajánlani? De ha új alaplapot veszek akkor másik ram is kell nem? Mert ezek DDR-esek, amik most vannak. Vagy az is jó lenne? Nem értek ám hozzá. Kösz a segítséget!

hunlordfs

2010-08-06 19:10:56 [16]

de amint elnézem ehhez egy alaplap csere is kellene...

hunlordfs

2010-08-06 19:09:39 [15]

processzornak ezt ajánlanám: Intel® Core™2 Duo Processor E7400

hunlordfs

2010-08-06 19:07:11 [14]

sztem processzor mindenképpen egy vmilyen 2 magosra nem ártana 2,5 ghz-s
hát a videókártya 512 mb az elvileg elég, de ha komolyabban akarsz akkor azt se ártana, nah és persze a 2 GB ram mindenképpen kell szerintem...

tommyrc

2010-08-06 19:00:55 [13]

Üdv!
Nemrég olvastam a FIFA 11 gépigényét, és szeretnék segítséget kérni, hogy mit kellene kicserélnem a gépemben (processzor sztem bizti).

Alaplap: Gigabyte GA-8I915ME-G (2 PCI, 1 PCI-E x16, 1 GEAR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Processzor: Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
Videókártya: NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
RAM: 1. 512Mb
2. 1GB

A processzorom 1 magos, ugyh azt gondolom cserélnem kellene. Amugy a FIFA 10 max grafikán elmegy, de azért valamennyire akadozik. Ez lehet a processzortól?
Nagyon +köszönném aki segítene, mert ezekhez a dolgokhoz nem igen értek.

atis89

2010-08-06 17:45:08 [12]

így igazán pöpec lenne, ha így lesz egy kis időt rossz játékkal fogok tölteni és kipróbálom hova kallódok... ezzel legalább több időt lehet majd tölteni mert már a 10et nagyon unom van több száz millió euróm szimulálva szinte minden meccset megnyerek 3-4-nullára...

555shoe

2010-08-06 17:35:56 [11]

Mindenhogy 15 szezon.

Csori1996

2010-08-06 17:27:33 [10]

Csak játékosként 15 szezon vagy, ha menedzserek vagyunk akkor is csak 15 szezonunk van ?

safikaaa

2010-08-06 15:01:06 [9]

A FIFA 11 szerintem nagy előrelépés lesz a pc-sek számára.Én már nagyon várom,hogy kijöjjön.

Martin.B

2010-08-06 13:46:10 [8]

augusztus 18-án lesz a gamescom ......gonodlom azután már kapunk végre egy rendes pc gameplay-t is

555shoe

2010-08-06 13:44:45 [7]

Ha tudnám, beleírtam volna a cikkbe, de PW-nek volt egy olyan megjegyzése, hogy "I need to make sure that next time I get to play I score a hat-trick and then see what the Manager has to say."
vagyis még lehet, hogy lesz egy cikk a karrier módról, bár ez nincs benne konkrétan, de ha már megnézi, hogy mit mond akkor a menedzser, ha mesterhármast ér el, csak leírja

Martin.B

2010-08-06 13:28:57 [6]

én már nagyon várom.....Shoe mikor lesznek megint uj infok nem tudod ?

hunlordfs

2010-08-06 13:28:19 [5]

és a cselezés jobb analoggal benne lesz pc-ben? tudom már 1000-szer kérdezték.....
de én biztosra akarok menni

12 >

Adatlap

FIFA 11

megjelenés:

2010. szeptember 28.

fejlesztő:

EA Canada

kiadó:

EA SPORTS

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Támogassatok minket!

    

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!