Fifa 12 First Look event

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Elkezdődött a felhajtás a FIFA 12 megjelenése kapcsán, így hírt adhatunk arról a másfél órás közösségi eseményről is, amelyet Aaron McHardy és Santiago Jaramillo fejlesztők és Romily Broad közösségi menedzser tartottak.
Az eseményen csak a közösség képviselői vettek részt, nem voltak újságírók sem. A játék kipróbálására nem volt lehetőség, csak videókat mutattak a fejlesztők, így nehezen lehet megítélni, hogy mennyire lesz jó vagy rossz a játékban ígért fejlődés.

Nézzük tehát, hogy milyen területekre fókuszálnak az idei kiadás kapcsán:

Taktikus védekezés

Hatalmas változást fog jelenteni a játékélményben, hogy a pressing funkció a védekezés során teljesen el fog tűnni és felváltja a helyét a feltartoztató funkció, amely némi szabadságot ad majd a védekező mozgásban, így lesz lehetőség időzíteni a szereléseket vagy a becsúszásokat, hiszen bizonyos távolságból követhetjük a támadó játékost. A megújult védekezést nem csak nekünk lesz lehetőségünk használni, hanem természetesen a CPU-nak is. A videók alapján persze nehéz megítélni, hogy mennyire lesz ez jó, de azt ígérik, hogy a védekezést is annyira a játék részéve teszi ez a változtatás, mint a lövést.

Precíziós labdavezetés

Ezzel a fejlesztéssel a labdavezetési képességeket növelik meg, így ahogy ők mondták pontosabb irányítást tesz lehetővé nagy tömeg között is, tehát védhetjük is a labdát miközben cselezünk. Mostantól tehát megkerülős cselet és kötényt is bevethetünk a védő átverésére.

Ütközési zónák és motor

Ahogy a fejlesztők mondták ez a rendszer lesz a legnagyobb újítás a nextgen motor bevezetése óta. A korábbi Fifákban sokszor volt, hogy ha két játékos összeütközött, akkor az teljesen irreális eredményt produkált, de a mostani új motorral ezt teljesen megváltoztatják, így rengeteg fajta ütközés kerül bele a játékba. Az ütközés esetében a védő és a támadó együttesen határozza meg az ütközés jellegét, a támadó is sokkal rugalmasabban fog reagálni, tehát például testcselek segítségével kerülheti el azt, hogy leszereljék.

A játék sokkal több helyen fogja tudni értelmezni a különböző lehetséges sérüléseket, így a játékban is ezek bemutatása sokkal életszerűbb lesz. Lesz a játékban rásérülés is, tehát ha valaki előzőleg sérült volt, akkor mostantól érzékenyebb lesz az a testrésze. Olyan apróságot is beleraknak a játékba, hogy ha egy játékos sérülésből tér vissza, akkor a sérült testrészen lesz valamilyen védő, pl. térd vagy boka.

A bemutatott videók alapján el lehet mondani, hogy ez a fejlesztés tényleg nagy előrelépést jelent a realitás és a játékélmény fokozása terén.


Pro Player Intelligence

Az utolsó nagy fejlesztés amiről szót ejtettek az AI fejlődéséről szólt, amelynek az a legfontosabb momentuma, hogy az AI a jövőben sokkal jobban figyelembe veszi a saját képességeit, valamint az ellenfél lehetőségeit is. A védők sokkal inkább a támadó gyenge pontjaira fognak fókuszálni és a meghatározó játékosok sokkal inkább figyelembe veszik a csapattársak képességeit. Erre a bemutatkozó videóban egy elég életszerű példát láttunk, ha Peter Crouch van a 16-osnál, akkor beívelést alkalmaz a gép a szélről, ha pedig David Villa, akkor inkább megpróbál visszapasszolni a 16-os sarkához. Ez a fejlesztés, persze ha jól tudják optimalizálni, akkor hihetetlenül sokat javít a játékélményen, de persze egy videó alapján ennek állapotát még nem lehet megítélni.

AI látószög

Ez is egy érdekes momentuma volt a bemutatónak, hiszen olyasmit mutattak be a videóban, hogy melyik képességű játékosnak milyen látószöge van a pályán, illetve ez fordulás esetén milyen gyorsan változik. Ez azért nagyon fontos az AI szempontjából, mert reálisabbá teheti a játék képét.

Egyelőre még nem lehet azt mondani a látottak alapján, hogy az új FIFA eszméletelen jó lesz, de igyekszünk optimisták lenni.

A tegnapi nap folyamán az is kiderült, hogy Mats Hummels a Borussia Dortmund játékosa lesz a német FIFA borítóján, ezzel kapcsolatban pár promo kép is előkerült a készülő játékból, amit a kapcsolódó galériába raktam be.

A GameHDtv Youtube csatornáján a fentiekkel kapcsolatban megtekinthettek egy rövid ízelítőt is:


  Galéria  
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások16  

karvajjo98

2011-05-22 00:43:27 [16]

magyarul: http://********.com/FIFA-12-Gameplay-modositasok.html )

speed8_8

2011-05-21 21:26:45 [15]

A fifa 12 ugyanolyan lesz pc-n mint konzolon!!!!!!!!!!!!
http://fifa4fans.de/de/fifa-11/magazin/inside-ea/910-sensation-fifa-12-pc-identisch-mit-fifa-12-konsole

Mr.Percy

2011-05-21 14:09:42 [14]

am. igaz az a licences dolog? hogy elvették a Pes-től ? :O

Mr.Percy

2011-05-21 14:04:13 [13]

Anonymus2011 Szerintem ez a pc-s 11 nem lett annyira all star mint beharangozták... persze jóljárnánk ha a 11-es konzolost adják ki... de akkor ugyan olyan legyen, játékmenet, módok stb... ez az idei játékmenett annyi hogy nem 8 irányba futhatsz hanem egy kezdetleges next gen. motor... nézd meg a pes 11-et az ugyan oylan pc-n s konzolon is, és az nem egy kezdetleges next gen. motor, hanem látszik hogy törődtek vele,. Adják ki a 11-es konzolos-t de akkor az ugyan olyan legyen jáékmenetbe is hisz arról beszélünk pl... 16 os sarkáról felhuzom félig elcsavarja a szögletzászlóra.... köv támadásnál felhuzom majdnem maxra és becsavarja... ebbe semmi realitás nincs, és a másik meg az hogy konzolon úgy csapódik a labda mint egy szikladarab...realitás = 0 ....

Anonymus2011

2011-05-21 11:36:55 [12]

Mr.Percy. Főnök, nagyon nem pc-re volt bereklámozva a sok újítás. Pc-re kiadták a 2010-es konzolos fifát, ami még így is sokkal jobb mint a 09-es pc-s, és adj hálát a Jóistennek, hogy legalább egy ilyen szintűt kiadtak, mert faintos lett. Még ha a 2011-es konzolos fifát adják ki idén gépre, azzal is b*szott jól járunk, mert az se semmi, megcsinálják a hibajavítást, és jó lesz. Nyilván az lenne a legjobb, ha egyforma lenne minden platformon.

karvajjo98

2011-05-21 09:35:06 [11]

Zenmaster: ahol olvastam azokat meghívták a rendezvényre. Ennyi. :P

Beckhambauer

2011-05-21 08:54:49 [10]

én valahogy még kevésnek tartom. Persze az új arénák engem is meggyőztek

(elnézést hogy kettő hozzászólásban írtam, billentyűhiba volt)

Beckhambauer

2011-05-21 08:53:25 [9]

Nem tudom. Engem nem győzött meg. Persze, élethűbb lesz az hogy a játékos húszféleképpen tud elesni, de

OPEL ASTRA GTC

2011-05-21 00:40:36 [8]

Az sem kizárt, hogy addigra meggondolhatják magukat és még sem adják ki PC-re a 12-t! Nem lehetetlen de nem is biztos! Egyébként PC-s létemre fura ilyet írnom de valahol igaza lehet Mr.Percy-nek a konzollal kapcsolatban! Szerintem

Zenmaster

2011-05-20 22:38:09 [7]

Hidd el én is elég sok mindent nézek és erre való utalást még hivatalosan nem láttam. Annyira a nyár elején vagyunk még, még sok minden változhat.

karvajjo98

2011-05-20 22:22:59 [6]

Valahogy törlődött a hozzászólásom ((( Én biztos forrásból olvastam, hogy PC-n is lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mr.Percy

2011-05-20 20:31:58 [5]

Ne örüljetek 11-el si ezvolt JUJJ EMNYNI ÚJÍTÁS ÚJ MOTOR ÚJ LÓ***SZ AZTÁN SEMMI NEM LETT BELŐLE... ugyan olyan fos lesz mint a 11... : ) nem kell itt a felhajtás,ha meg jó is lesz az is konzólra szóval sziasztok

OPEL ASTRA GTC

2011-05-20 19:53:55 [4]

Forseti93: Jó neked! Nekem is jól jönne egy olyan gép amin nem szaggatnak a játékok mint amilyen neked is van

Forseti93

2011-05-20 19:25:26 [3]

Én csak billentyűvel nyomom.

Egyébként ehhez majd milyen erős gép kell majd?
A FIFA11 max. grafikán megy.Sőt most nincs játék ami szaggatna a gépemen.

Zenmaster

2011-05-20 14:49:01 [2]

Van olyan infó is, hogy ugyanez lesz, de amíg nem látom hivatalosan írásban az EA részéről, addig egy kicsit szkeptikusan kezelem.
Miért a konzol van preferálva? Hát valószínűleg az eladások miatt, de ez sem biztos. Ha amerikai és nyugat-európai piacot nézel akkor valószínűleg egyértelműbb, hogy miért. Németország kivételével, már mindenütt jóval erősebb a konzol platform.

babo410

2011-05-20 13:26:00 [1]

Na ez mind szép és jó, de ebből vmi lesz pc-n is vagy ott majd megkapjuk a 2011-et frissítve? Mert elvíleg mikor tavaly beharangozták, h next-gen lesz a FIFA PC-n is, akkor vhogy úgy hírdették, h a 2011 még a Next-gen 2010 és WC összegyúrása lesz, de a 2012 már egy az egyben az lesz mint konzolon. Meg azt nem értem miért kell várni mindig olyan sokat, h a PC verzióról is híreket kapjunk?

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Támogassatok minket!

    

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!