FIFA 11 Producer Blog: Karrier mód

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Az alábbi blogbejegyzés tegnap este jelent meg a FIFA 11 hivatalos oldalán.

Sziasztok!

Marcel Kuhn vagyok a FIFA 11 offline és online játék módjainak producere/designere. A fő hangsúlyt a vadonatúj Karrier módra fektettem és szeretnék adni nektek egy kis betekintést, hogy miről is szól ez a mód. Valószínűleg már játszottatok a Menedzser móddal és a Légy Profi móddal a FIFA 10-ben. Úgy döntöttünk, a FIFA 11-ben ezt a két módot eltöröljük és egy teljesen újat hozunk létre, amiben ezt a két módot összegyúrjuk eggyé – ez a mód a Karrier mód.

Ahogy közeledünk a FIFA 11 kiadásához, egyre több részletet osztunk meg veletek ezzel a móddal kapcsolatban, de ma a mód alappilléreire szeretnék fókuszálni és elkalauzolni benneteket a Karrier mód első heteibe. Kezdésnek létrehoztam a virtuális játékosomat (Virtual Pro) és edzettem egy kicsit az arénába mielőtt magammal vittem volna a Karrier módba.

Az első döntés, amit meg kellett hoznom, hogy a karrieremet mint játékos, menedzser, vagy játékos-menedzser akarom elkezdeni. Bármelyiket is választjátok 15 év hosszan tudtok játszani. Hogy megtapasztaljátok egy futballista karrierjét, el tudjátok kezdeni, mint játékos, és amikor eljön az ideje, hogy a cipőtöket szögre akasszátok, menedzserré tudtok válni. Vagy el tudjátok kezdeni menedzserként is, a választás a tietek. Játékos-menedzserként kezdtem el, ez lehetőséget biztosít számomra, hogy csak a saját Virtual Pro játékosomat irányítsam, vagy az egész csapatot. Valamint tudok választani, hogy a saját játékosomat a pályára teszem e vagy sem, ugyanis én vagyok a felelős a csapat felállásáért.

Amint elkezdtem az új Bundesliga szezont a VfB Stuttgartot választottam csapatomnak és a Virtual Promat, mint játékosom. Miután aláírtam és mentettem, szembe találtam magam a Karrier Mód kezdőképernyőjével. Itt különböző híreket kaptam, megtudtam, hogy nyitva van az átigazolási piac, mely csapatokkal játszok felkészülési meccset, és hogy az első bajnoki meccsem a Werder Bremen ellen lesz – kemény ellenfél kezdésnek.

Lehet, hogy tudod, lehet, hogy nem de a Stuttgart sok játékost elvesztett a kezdő tizenegyéből a nyári szünetben - Sami Khedira (Real Madridba), Roberto Hilbert (Besiktasba) és Aleksandar Hleb (vissza ment Barcelonába) csak néhány név. A VB alatt sok csapat használta a 4-2-3-1-es felállást, ezért kilátásba helyeztem néhány kulcsfontosságú átigazolást, hogy tudjak ebben a felállásban játszani. Vessünk egy pillantást a Stuttgart jelenlegi keretére, hogy megnézzük milyen változtatásokat kell eszközölnöm...

A kapuban van egy 21 éves tapasztalatlan kapusom, S. Ulreich. Ő várt a lehetőségére J. Lehmann mögött az előző szezonban, szóval meg fogom adni a lehetőséget számára, hogy megmutassa magát. Ezenkívül a jelenlegi kapusom tapasztalt és be tud szállni, ha szükséges. A védelemben a Stuttgartnak van merítési lehetősége és P. Degen nem rég érkezett kölcsönbe a Liverpooltól. Ha már a kölcsönöknél tartunk, az egyik legklasszabb újítás idén az az. hogy a kölcsönadott és kölcsönvett játékosokat tényleg kezeli a játék, amikor elindítod a módot, így Degen vissza fog térni Liverpoolba, amikor lejár a kölcsönadási szerződése. Lehetőségem van arra, hogy egy játékost kölcsön vegyek egy egész szezonra, vagy csak egy rövidebb időszakra (3 hónap), ami lehetőséget biztosít, hogy feltöltsd a keretet, ha közbejön egy sérülés és/vagy egy eltiltás.

A két védekező középpályás pozíción Kuzmanovic és Traesch van. Valamint visszatért Gentner egy Wolfsburgnál töltött sikeres szezon után. Mivel ezek a pozíciók kulcsfontosságúak ebben a formációban, úgy tervezem, hogy szerzek egy magasan rangsorolt, kezdő játékost a csapatomhoz.

A megmaradt középpályás és szélső pozíciókba tehetséges, de fiatal játékosaim vannak, szóval úgy döntöttem szerzek egy tapasztalt szélsőt a csapatomba.

Cacau lesz a támadó középpályás, gyors és jól lő távolról. Az ék Pavel Pogrebnyak lesz és Ciprian Marica fog mögötte játszani. Nem igazán szükséges játékos ide sem.

Kívánságlistám:
• 1 kiemelkedő védekező középpályás és egy tapasztalt szélső.
• Játékosok akik új klubba szeretnének játszani: Celozzi (JHV), Elson (KTK) és Schwarz (KP)
• Fiatal játékosok, akik még nincsenek kész a Bundesligára: Didavi (BKP), Funk (KP) és Riedle (CS)

Először rápillantok a Szabadúszókra, de M. Azaouaght leszámítva nincs aki igazán érdekelne. De mivel ő KTK, nem fogom leigazolni. Az átigazolási listán lévő játékosokat az egyéni igények alapján (KVK, JSZ/BSZ ) fogom figyelni.

Nem igazán találtam olyan srácot, akit szerettem volna, de Rodwell az Evertonból megér egy próbát, mivel fiatal és tehetséges játékos, aki jól jönne a csapatomnak. 6,4 millió Eurót ajánlottam az Evertonnal, ami kicsit a piaci ára alatt van és vártam, hogy mit mondanak. Még mindig nem voltam száz százalékig boldog, mert szeretnék egy magasabban rangsorolt játékost, akivel azonnali eredményt érhetek el. Ezért fogok keresni a nem átigazolási listán lévő játékosok között, ami teljesíti az elvárásaimat.

Keresési adatok:
• Összesítés: 80-90
• Pozíció: Középpályás
• Feladat: Középső védekező középpályás
• Átigazolási státusz: Bármelyik
• Maximális átigazolási érték: 10 millió.

Tettem ajánlatot G. Barryre (Man City), J. Makounra (Ol. Lyon) és S. M’Biara (O. Marseille). Mind kezdők a klubjukban, így a tárgyalóm figyelmeztetett, hogy több pénzt kell fizetnem, hogy szóba álljanak velem. Az átigazolási költségvetésem nem túl nagy, szóval ráálltam M’Biara. Számomra ő volt összesítésben a legjobb és 6,3 millió Euróval ő volt a legolcsóbb.

Nézzük a szélsőket... a jobb szélre akik a piacon vannak azok for Joaquin Valenciaból (aki a 15 milliós értékével egy kicsit kilóg a költségvetésemből) és Keko (fiatal spanyol, aki nem igazán javítana a keretemen). Áttérve a balszélsőkre, megtaláltam az Interből kirúgott Mancinit (74-es összesítés és már nem elég gyors) és Juanma (ugyanaz a helyzet, mint Kekoval). Megint nem jártam sikerrel az átigazolható listával, szóval megpróbálkoztam a nem listázott játékosok keresésével.

Keresési adatok:
• Összesítés: 75-85
• Gyorsulás: 80-100
• Pozíció: Középpályás
• Feladat: Bal/Jobb szélső
• Átigazolási státusz: Bármelyik
• Maximális átigazolási érték: 10 millió.

Az első játékos, akit megtaláltam az C. Bellamy, aki már a Cardiffban játszik (gratulálok az „Adat Gyűjtő” csapatunknak ezért :)) és tökéletes lenne. Küldtem egy ajánlatot a Braganak Helder Barbosaért (fiatal portugál balszélső), A. Sanchezért (Udinese) és R. Beerensért (Heerenveen). Nem adtam sok esélyt magamnak, mivel a piaci értéket ajánlottam meg értük.

Amikor lejátszottam a következő meccset, kaptam egy e-mailt a szezonbeli célkitűzésről (Legjobb 6 között kell végezni) és az Átigazolási piacról.

Az átigazolási mozgások elkezdődnek és az első átigazolás megjelenik, amíg vártok az első barátságos meccsetekre. Amint válasz érkezik a benyújtott ajánlatokra, megáll a szimuláció és megtekinthetitek a bejövő e-maileket.

Amint várható volt, azoknak a kezdő játékosoknak a klubjai, akiknek ajánlatot tettem nem nagyon foglalkoznak velem. Két ajánlatom kudarcba fulladt, a Braga nem akar megválni Barbosától, hiszen nem rég szerezték meg a játékjogát (2010 júliusában igazolták a Portótól). Hasonló válasz jött a Cardifftól, akik meg akarják tartani a városuk fiát, valamint nem is tudnak mit kezdeni az ajánlatommal, mivel csak kölcsönbe van náluk a Manchester Citytől. A Heereeven egy kicsit nyitottabb volt a tárgyalásokra, de elég erősen árazták be a játékosukat és kérték, hogy emeljem meg az ajánlatomat 12 millió euróra. Ennyit nem fogok fizetni, úgyhogy visszatértem a Bejövő üzenetek közé és meglepetésemre a Man City elfogadta a 11,5 millió eurós ajánlatomat Gareth Barryért. Tisztelettel elutasítottam a Heereveen ajánlatát és a tárgyalásoknak itt vége szakadt, de beléptem a tárgyalások következő szakaszába, ahol G. Barryvel kellett megállapodnom a kondíciókról. Úgy éreztem, hogy ő az a játékos, aki azonnal tudna lendíteni a csapatomon. Ezen a ponton a tárgyalóm figyelmeztetett, hogy más klubok is érdeklődnek iránta, úgyhogy felemeltem az ajánlatomat 65.000 euró/hétre és egy három éves szerződést ajánlottam neki.

Pár nap múlva befutottak az első ajánlatok a játékosaimért és úgy határoztam, hogy gyorsan új otthont akarok találni nekik – kölcsönadtam Riedlet a szezonra a Manisaspornak Törökországba és Didavit Nizzába, Franciaországba. A többi tárgyalásomra is érkeztek válaszok. Az Udinese csakúgy, mint az Everton fel akarja nyomni a játékosai árát. Az Udinesevel megszakítottam a tárgyalásokat, de a Rodwellre tett ajánlatomat felemeltem 6,4 millióról 6,8 millióra (az Everton 9,4-et kért). Úgy látom a francia csapatokkal jó úton haladok, hiszen mind a Lyon, mind a Marseille elfogadta az ajánlatomat. M’Bia az én „B” tervem, ha nem tudnám leigazolni Barry-t. Mindenesetre adok egy ajánlatot, amit nem tud visszautasítani. Ha ez megvan, kiszállok a Makounnal folytatott további tárgyalásokból. A küldetésem, hogy felépítsem a csapatomat a következő szezonra és eladtam az első játékosomat; Celozzi Franciaországba költözött és az AS Nancy csapatánál fog játszani a következő szezonban – minden jót kívántam neki és kaptam 3,6 millió eurót a bankszámlámra :). A naptár szimuláció alatt megláttam, hogy a United kölcsönadta Machedát a Valenciának, jó húzás, ha a srác nem kap elegendő játékidőt ebben a szezonban.

Újabb információk futottak be a tárgyalásaimról, M’Bia elfogadta az ajánlatomat és Barry küldött egy ellenajánlatot az ügynökén keresztül. Fel akarta tornászni a fizetését 80.000 euró/hétre, amit az Adammel (angol segítő a Karrier módban) történt egyeztetést után soknak találtam. Szóval M’Biat választottam és az első igazolásom 8,5 millió euróba került. Miután mindkét fél aláírta a szerződést, a vezetőség gratulált nekem és reményét fejezte ki, hogy hamarosan a kezdőben lesz... M’Bia azonnal felváltotta Traescht a kezdőben.

Az Evertont megcsaphatta M’Bia átigazolásának szele, aki betölti az én védekező középpályás pozíciómat, szóval lejjebb vitték Rodwell árát 8 millió euróra. Mivel engem már nem érdekelt tovább, megnéztem meddig tudom még lejjebb vinni az árat és adtam egy 7,2 millió eurós ajánlatot. Ez időben Elson elment a Palermohoz, amivel 6,1 millió euróval gyarapodott a számlám. Jött a következő kör az Evertonnal való tárgyalásban, akik kezdtek idegesnek tűnni, hogy alacsony árat ajánlok nekik. Felemelték az árat 8,4 millió euróra. Visszamentem a kezdő képernyőre, kaptam egy új átigazolási hírt a ligámból, Karim Haggui elhagyta a Hannovert és a „Kalapácsosokhoz” (West Ham Utd) csatlakozott 5,6 millió euróért.

A következő e-mail megerősített abban, hogy az Everton haragszik rám…

Amikor közeledett az első barátságos meccs, gondolkoznom kellett a széleken kialakult szituációkon. Úgy gondolom M’Bia lehetővé teszi, hogy akár Kuzmanovic vagy Traesch játsszon a szélen, szóval annak ellenére, hogy több pénzem van, most az új igazolások nélkül fogok játszani. A ligában lévő többi csapat is felkészül az új szezonra – a Gladbach leigazolta Park Chu Youngot az AS Monacotól, jó igazolás...

Ramenskoye az első ellenfelem, beállítottam a kezdőmet, beletéve magamat a jobb szélre.

Az első meccs a szezonban – Izgulok!

Eddig bemutattuk, hogyan kezdjétek el a karrieretek a három különböző típuson alapulva és betekintettünk az átigazolási rendszerbe. A játékomon alapuló példákon keresztül bemutattam hogyan kaptunk új szintet a tárgyalásokban a FIFA 11 Karrier módjában. Azért, hogy létrejöjjön az üzlet, tárgyalnod kell a klubbal, ugyanúgy, mint a játékossal. Ez az egyik fő alapja a módnak, lehetőleg visszatérek ezzel egy következő blogban... jelenleg befejeztem az első meccsem a szezonban és remélem élvezted, amit ezidáig olvastál a Karrier módról.

Üdvözlettel: Marcel

fordította: 555shoe
  GalériaFIFA 11  
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások35  

Ádi727

2010-10-13 23:54:15 [35]

Üdv. mindenkinek!

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így lehet, hogy két ismétlődő dologról teszek pár szót. Először is én mindenképpen hiányolom a két ukrán nagy csapatot a játékban, a Dinamo Kijevet és a Sahtar Donecket. Másodszor pedig én PS3-on nyomom a játékot, és a második idényemben járok a Liverpool csapatával. A probléma az (és nem hinném, hogy ekkora véletlen), hogy az első és a mostani idényemben is ugyanazt a sorsolást kaptam a Ligakupában és az FA kupában is. Előbbiben Manchester City és Chelsea volt az út, utóbbiban Leeds United majd Chelsea. A továbbiakat nem tudom, mert a Chelseavel nem bírtam sosem. Bízom benne, hogy erre jön ki hamarosan valami javító patch, mert elég egysíkú és kiszámítható a dolog így.

johnykaaa021

2010-09-10 12:51:10 [34]

sztem jó ez a 15év
úgy is sokat fogtok játszani a játékkal
meg am Loki beleférne tényleg
EL-be indul most amúgy is
dehát ez van

morpheusm

2010-08-30 14:13:23 [33]

De miért csak 15 év? Azt simán játékosként is le tudom húzni. Na de mindegy, már ez is előrelépés. Egyébként ha már magyar bajnokság nem is, de azért a LOKI bekerülhetne az "ömlesztett" csapatok közé.

Carew6

2010-08-30 09:57:05 [32]

Magor, az klafa lenne, engem speciel nagyon érdekelne

atis89

2010-08-29 21:49:14 [31]

bárki bármit mond és oké hogy 0 pont de jó néhány éve nem járt ott magyar csapat... mondani meg bármit lehet tenni is kellene már valamit!

blackfire

2010-08-29 21:03:39 [30]

Ehh, nemár.
Ha nem igaz, akkor minek kell kitenni ilyen híreket? Sok hülye oldal, meg a fake híreik elmehetnének már 1x tényleg, komolyan a G@#S$-ba...

Mago(R)

2010-08-29 20:49:39 [29]

Illetve mar mi is tudnank rola egy ideje... Sajnos ezt egyebkent mar tavaj is eljatszotta egy blogger ha nem csalnak emlekeim. Majd ha valakinek lesz kedve vagy lesz ra eroforras, akkor szuletni fog egy cikk arrol miert kerul bele egy csapat a jatekba.

Zenmaster

2010-08-29 20:45:07 [28]

Gondolom, hogy a magyar EA eléggé nagy dobra verné ezt. Szóval nem igaz a hír

555shoe

2010-08-29 20:29:50 [27]

Annak, hogy kit tesznek bele semmi köze ahhoz, hogy hogyan szerepelnek bizonyos csapatok (nem mellesleg a loki BL-szereplését ne könyveljük már el sikernek )
Valamint ez akkora fake, mint a ház.

blackfire

2010-08-29 20:25:14 [26]

Vessetek erre egy pillantást!
Azt hiszem, hogy ezt a DVSC BL szerelplésének köszönhetjük. (Na meg a sok magyar külföldön focizó remek focistáinknak.)
Leginkább egy nagy puszi az EA hasára.

http://fifafootball11.com/news/fifa-11-new-leagues/

safikaaa

2010-08-29 19:07:59 [25]

Jaja,én is remélem,hogy az igazolások ki lesznek javítva,meg amiket eddig ígértek új dolgokat.

Carew6

2010-08-29 18:56:07 [24]

Torres, az sztem nem P+ hanem csak annyivel jobbak a képességei h ennyire szembetűnő a különbség...

torrespatya99

2010-08-29 15:21:31 [23]

nonomo!
jaja
a Pesonality+ benne van PC-n is!
próbálj lefordulni egy 3.osztályúval,utána meg Messivel pl
én csak az igazolások,és a bugok javítását várom meg persze ami már eddig is biztos..

gahennes

2010-08-29 11:54:14 [22]

az olyan lesz mint a fifa 10-ben konzolon a manager mód..

Carew6

2010-08-29 10:26:49 [21]

Nekem a gameplay-l meg a játékmenettel nincs gond (nagyon nekem nem is volt), de mivel a Manager-mód a kedvencem, ezen szívtam egész évbe a fogam... Hatalmas sokként ért amikor kiderült h ugyanolyan ratyi lesz mint volt..

nonomo

2010-08-29 09:27:13 [20]

A konzolos FIFA 10, és WC egy nagyon jó játék. Eddig sírtunk itt, hogy milyen szar volt a FIFA, most kaptok egy jót, és még mindig a jobbért sírtok. Higgyétek el, hogy a Personality+, meg a Pro Passing, csak hangzatos nevek, sokat nem nyújtanak, ezek úgymond FINOMíTÁSOK. Egyedül a 360 fokos harc a labdabirtoklásért az új benne, meg a Karrier mód, de jó lesz a PC-s Manager is, és egy év múlva már ugyanaz lesz mindkét platformon.

Carew6

2010-08-29 09:07:58 [19]

Csak eddig a lábkörmét nyújtotta a FIFA most, amikor lenne esély igen fasza FIFA-raakk meg smucigok mindent bele tenni h maradjon jövőre is -.-"

Szal amit az elmúlt években adott, most nem csak a karját hanem az egész felső testét is adhatná kárpótlás címén...

TJLavin

2010-08-28 21:27:20 [18]

Mostmég aztse mondhatjátok hogy a szarért adtok pénzt. Főleg ha megsem veszitek.

fifaplayer17

2010-08-28 21:22:18 [17]

én ezt komolyan nem értem.. eddig sirtatok h a pc-s fifa szar.. most meg minden benne lesz ami a konzolos 10ben volt. és többet akartok.. az ember a kisujját nyujtja.. de nektek az egész karja kell..

TJLavin

2010-08-28 20:43:50 [16]

Nem kapunk semmilyen lebutított szart. Semmi nem lesz benne butítva. Konzolos FIFA 10 és WC. Nincs belőle semmi kivéve. Ottvan minden amiért eddig sírtatok: Aréna mód, cselek, grafika, mozgás. Semmi nincs benne butítva! Sőt a kapusokat is javították.

555shoe

2010-08-28 20:03:01 [15]

Igen.

atis89

2010-08-28 19:57:53 [14]

bassz akkor ez se. fszom a tandíjba azt nem kéne fizetni vennék egy boxot... pedig rohadt jól hangzik így a beszámoló alapján... amúgy csinálnék egy játékost mondjuk a benficaba azzal kezdem ezt a csapat plusz játékos irányítást és tegyük fel a játékossal eligazolok a portoba akkor onnantól már a portót irányítanám?

torrespatya99

2010-08-28 19:36:11 [13]

hát ha csak a mozgás meg a graf lesz normális az nekem kevés...
persze,jobb lesz mint a 10 de rem az igazolásokat javítják..

Carew6

2010-08-28 19:32:13 [12]

Bassza meg megint kapunk vmi lebutított szart...

Carew6

2010-08-28 19:31:15 [11]

Amúgy hh még mindig a ronda-ogre feje van kint a FIFA11 Logó mellett?

555shoe

2010-08-28 19:00:45 [10]

A Karrier mód Xbox360/PS3 ficsőr. A PC-s verzióba minden marad a régiben. Kis finomítások elképzelhetőek, de eget verő változtatásokra ne számítson senki.

torrespatya99

2010-08-28 18:34:03 [9]

hát biztos nem akk..
a menü bemutatónál sem volt ott...
de rem managerben is javitják az igazolűsokat,hogy több legyen,meg jobb

hunlordfs

2010-08-28 18:32:19 [8]

gondolom nem lesz, mert itt írják: http://fifa.easports.com/enUS/features.action?platform=xbox&version=fifa11

a pcnél meg nem...

hunlordfs

2010-08-28 18:27:51 [7]

és akkor ez a karrier mód nem lesz pc-re, igaz?

torrespatya99

2010-08-28 18:26:06 [6]

PC-n lesz karrier mód?
am nagyon jó,remélem lesznek majd bőven igazolások,a 10-ben alig van,és ilyen angol 4.osztály meg mexikóiak igazolnak csak,meg a Villareal,Celtic,Chelsea,Rangers..ők is csak tőlem,csak a Villareal mindig megveszi Ibrát..

fifaplayer17

2010-08-28 18:07:52 [5]

köszi speed !nagyon király !

Carew6

2010-08-28 18:05:54 [4]

Nagyon szépen köszönöm/jük a cikket és a fordítást shoe!!!!!

speed8_8

2010-08-28 17:39:29 [3]

http://www.youtube.com/watch?v=L1iIOVVXiFA&feature=player_embedded
itt egy PC-s vidi

dirdam

2010-08-28 17:24:01 [2]

nekem teccik a dolog

gahennes

2010-08-28 17:15:55 [1]

jah hogy akire van pénz az szóba áll velünk és hozzán szerződik... pfff ez a pesben sokkal jobban van megcsinálva, nagyon nehéz jó játékosokat igazolni még nagycsapatokhoz is..

Adatlap

FIFA 11

megjelenés:

2010. szeptember 28.

fejlesztő:

EA Canada

kiadó:

EA SPORTS

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!