sorrend: hsz/oldal:

Zsul  » 2011-04-09 13:18:25

Hsz.: 2232

Van már:
BE A PRO
gondolom x-boxon és ps3-on
BE A GOALKEAPER
Szerintem tök poén lenne beiktatni a BE A REFEREE módot.
Kis meccseket vezethetsz kezdetben, s ha jól csinálod lehetsz liszenszelt FIFA bíró, s akkor meghívhatnak BL meccsekre, nemzetközi meccsekre világbajnokságba is... ha készül EA sports-tól világbajnokságot v EB-t feldolgozó rész, át lehetne importálni a készített, saját játékvezetőt, de persze csak akkor ha beválogatják a keretbe...
multiplayernél az egyik játékos lehet a bíró...
Persze a gép "futtatná" a pályán, hogy a különböző őrültségeket ne lehessen megcsinálni (ki ne próbálná ki h milyen neki rohanni játékvezetővel a játékosnak... vagy ki ne akarna bíróként belenyúlni úgy a meccsbe, hogy megpróbálja hosszan vezetni a labdát? ). Annyi lenne, hogy lehet állítani 3 futás-mozgás stílus közül... és mondjuk két mozdulatstílus közül ("merev" angolos, "laza srác" stílus). Az ítélkezés, tehát a játékvezető kezelésének rendszere is benne van a fejemben, de azt nem írom le, mert annyire nem izgalmas...

Mago(R)  » 2010-11-17 21:10:19

1. figy.

Hsz.: 1180

A verseny lezarult.


********** SAY NO TO WAREZ ************ SAY NO TO RACISM *********
--- Go Eagles! ---


csibu  » 2010-11-17 20:06:52

Hsz.: 91

meddig lehet még írással jelentkezni?
Hajrá Magyarok!
Forza Barca!

redcap  » 2010-11-10 13:01:37

Hsz.: 93

Gondolom, a konzolos FIFÁról írtál véleményt, mert nekem PC-sen a kupa megnyerése után semmi konfettieső, tüzijáték, csak örömködés ezerrel, még kupa sincs... Ja, és ugye nincs Karrier mód, hanem csak Manager...

lakat  » 2010-11-10 12:46:08

Hsz.: 10

Tisztelt Játékostársaim, Kedves Fórumozók!

Észrevételeimet közölném a Fifa 11 kapcsán, amelyek saját tapasztalataim által fogalmazódtak meg, ezért nem biztos, hogy találkozik sokak egyetértésével. Mindjárt pozitívumként említeném a remekre sikeredett grafikát, amely már oly-oly nagyszerű, hogy túltesz magán a valóságon is. Így végre élethűen jelenítik meg a kupák megnyerését követő eufórikus hangulatot (konfetti-eső, hason csúszás, tűzijáték), bravó! Kiváló játékos profil megjelenítés jellemzi, további előnyként említhető, hogy a beígért könnyebb konzolos irányítás is megvalósult, így végre könnyebben sikerül a kapuba találni. Azt hiszem a játék ezen részét nem érheti kritika, és remélhetőleg a közeljövőben megjelenő Fifa játékok sem nélkülözik majd. Ezen nem szabad változtatni!
Negatívumként emelném ki a 16-osokon kívül történő lövések már-már fizikát meghazudtoló lehetetlenségét, bár célzott lövés gombbal a gól sem lehetetlen. Nagy csalódást okozott a karrier mód – leszámítva a kitűnő platformot, és az ötletes állandó hírforrásokat (ki hová igazol, vagy sérülést szenvedett stb.) – mivel az egyik legfontosabb alappillértől fosztották meg a játékot: ez pedig maga az ÁTIGAZOLÁS! MIÉRT VAN AZ, HOGY ÉVEKIG KÍNÁLOK ELADÁSRA EGY JÁTÉKOST MINDHIÁBA, senkinek nem kell (és itt különösen a 10 M felettiekre gondolok, így végül a klubomban öregszik meg játéklehetőség nélkül, és az ára nevetségesre csökken előre haladott kora miatt)? Miért nem kivitelezhető, hogy C. Ronaldót eladhassam - ami akár reális is lehetne néhány tehetősebb klub esetében (Inter, Arsenal, Manchester City)? A játék készítők így a legfontosabb elemétől fosztották meg a játékot, élvezhetetlen és majdnem, hogy teljesen értelmetlenné válik az átigazolási időszak, és vele együtt a játék egésze. EGYSZERŰEN NINCS ÁTIGAZOLÁSI KÖRFORGÁS, NEM MOZOG A PIAC! Továbbá hiányolom a saját nevelésű játékosok (ifiakadémia, tehetségkutatás) meglétét, hiszen a 8-9. évadot követően más csapatok kereteiben sorra tűnnek fel az ismeretlen játékosok, míg az általam választott klub ezt nélkülözi (itt pozitívumként említeném a játék ellaposodása ellen tett kísérletet, hogy újabb és újabb játékosokkal bővülnek más klubok, de nem a miénk!). Ezen kívül a tehetségeknek kikiáltott játékosok csiga lassúsággal fejlődnek a sok játszatás ellenére is (legszívesebben a keretedzőmet páros lábbal rúgnám ki)! Sajnos a karrier mód nagyon el lett rontva!!! Ami egyszer bevált, azt miért kell folyamatos változásra kényszeríteni? Milyen érdekes, hogy mindezt sok más játékostársam is sérelmezi! Óriási hibák!!!
Továbbá néhány ötlettel szolgálnék (ami ne hasson nagyképűségnek) a játék későbbi tervezésével kapcsolatban:
- Az általunk választott bajnokság gólkirályát a szezon végén árasszák el az élklubbok szerződés ajánlattal, lehetőleg sokkal magasabb értékben, mint a játékos valós ára.
- Intenzívebb fejlődést a játékosoknak, szezononként legalább egy számmal.
- Lehessen játékost játékosért vásárolni, némi készpénzes ráfizetéssel is.
- Esetleg bohém ötletként ajánlanám, hogy az aktuális bajnokság országának térképének megjelenítésén belül egy repülőgép szimbolizálja a csapatod városa és a mérkőzés helyszínéül szolgáló város közötti megtett utat (célirányos mozgással a betöltés alatt; vendégcsapat érkezése esetén pedig fordítva, nemzetközi meccsek esetében is). Ezen ötletemért nyugodtan ki lehet röhögni!
Mindent összevetve a karrier módról leírtak miatt mégis csalódást okozott a játék a bravúros képi megjelenítés mellett is. Fifa 12? Remélem… Tisztelettel: lakat

**Tommy**  » 2010-10-31 22:14:47

Hsz.: 22

na úgy néz ki mégse a szintváltás befolyásolta a gameplay-t, hanem online játszottam és a patch után elérhetővé vált a vezérlőbeállítás hol vannak különböző rásegítések és ezeket átállította a gép, és nem tudom hogy volt alapból

**Tommy**  » 2010-10-31 18:42:34

Hsz.: 22

Most elhatároztam, hogy szintet váltok World Class-ról legendásra. Viszont nem ezt várnám a játéktól, hogy a gameplay változzon, hanem hogy az ellenfél tudása legyen nagyobb. Ezt nagyon elrontották szerintem.

Mago(R)  » 2010-10-28 06:59:03

1. figy.

Hsz.: 1180

Hamarosan lezarul az olvasoi teszt es kiderul kinek vagy eppen kiknek az irasai kerulnek be az "archivumba". Igyekezni fogok pontosan idezni.

csibu: a szo amit keresel: velemenyes = szubjektiv


********** SAY NO TO WAREZ ************ SAY NO TO RACISM *********
--- Go Eagles! ---


Slewy  » 2010-10-27 18:34:56

Hsz.: 86

Bajnokok ligája döntője nappal valami fostalicska stadionban...

Ez a játékélményt nálam kb annyival húzza le, mint a menedzser módba ha nem teljesítesz valamit

Reputation -25

Manager módban ugyanannyit kapsz ha jól tudom, ha a Manchesterrel nyersz vagy a Lech Poznan-nal

Reputation -10

Régi UEFA kupa

Reputation -25

EASPORTS sacked

csili-vili, tényleg élvezetes játékmenet, totálisan elrontott manager móddal, sajnos. Nem találnak egy embert, aki képes elmesélni nekik, hogy mi zajlik a foci világában??? NHL meg kosárlabda való nekik...
eh

Slewy  » 2010-10-27 17:42:23

Hsz.: 86

Nem sikerült azt megtartaniuk, ami jó volt. Kár, hogy a BL-ben a meccsek nem este vannak, hanem teljesen random módon
eh

csibu  » 2010-10-25 14:21:04

Hsz.: 91

Köszönöm
én nermal hsz-ét emelném ki, nagyon jól összeszedte a pozitív és negatív dolgokat is, bár sok közülük véleményes (azaz adott dolog valakinek tetszik, valakinek nem).
Hajrá Magyarok!
Forza Barca!

redcap  » 2010-10-22 16:57:32

Hsz.: 93

Slewy: Rendezd valamelyik oszlop szerint a kívánt csoportokat, és voilá!!!

Rui  » 2010-10-22 12:21:42

Hsz.: 67

Tökéletesen egyetértek veled csibu

Slewy  » 2010-10-22 11:02:16

Hsz.: 86

Bocsi, nem nagyon értem ha végigviszem a kurzort min? Mert ha váltogatom a csoportokat akkor mindig ugyanazt hozza be.
eh

barcaadams  » 2010-10-21 15:21:45

Hsz.: 207

csak a kiírás bugos ha végig viszed a kurzort akkor fent kiírja a csapat nevét címerét pontszámát

Slewy  » 2010-10-21 15:10:02

Hsz.: 86

Én még annyit fűznék hozzá, hogy felháborító, hogy az europa liga 5 csapatos és nem a két éve bevezetett rendszerben zajlik. Ráadásul bugos mindkét europai kupa, mindegyik csoportban ugyanazok a csapatok szerepelnek, hiába vált az ember közöttük. Ezt azért illene orvosolni egy patchel.
eh

whuszabi  » 2010-10-21 15:03:10

Hsz.: 136

Mivel az előttem olvasható két kritika már mindent elmondott a játékról, csak 1-2 apróságot fűznék hozzá.
-negatívum, hogy menedzser módban profi szinten nem érezhetők különbségek a csapatok közt. Értem ezen azt, hogy egy 2 v 3 csillagos csapat semmivel sem játszik rosszabban, mint egy 5 csillagos.
-másik negatívum, h tehetségkutatónál nem tudom beállítani, h pontosan milyen posztra is keresek játékost. Elég frusztráló, mikor támadó kp-ra lenne szükségem, de már az ötödik védekező kp-t fedezem fel. Ehhez kapcsolódik, h a felfedezett játékost nem tudom a listámra tenni, hanem egyből kell döntenem, h kell vagy nem.

csibu  » 2010-10-19 11:48:19

Hsz.: 91

Sziasztok!

Arra keressük közösen a választ, hogy milyen az idei FIFA, így én is leírom tapasztalataimat, gondolataimat a játékról.

A FIFA 11 idén robbanásszerű sikert ért el. Az eladási számok is ezt mutatják, de tapasztalatból mondom: olyanok is leültek játszani, akik eddig egy PC-s foci játékot sem próbáltak még ki. Ráadásul a nagy rivális PES-t is maga mögé szorította.
A kérdés minderre az, hogy vajon miért? Sokkal egyszerűbb a válasz, mint várnánk: a fejlesztők végre foglalkoztak azzal is, hogy mit szeretnének a felhasználók és végre mertek változtatni. Évek óta szinte ugyanazt a játékot kaptuk, frissített adatbázisokkal és mezekkel, - ennek okait nem részletezném - nagyon kellett már a változás.

Vágjunk bele! A játék indításakor egy kis menü ugrik elő, na én az ilyeneket nem csípem. Ha játszani akarok legyen elég egy duplaklikk és játszhassak. De nem, itt még ki kell választanunk, hogy magyar nyelven akarunk játszani, aztán hogy milyen kontrolleren játszunk, ki kell választani a profilt, le kell okézni, hogy automatikus mentés be van kapcsolva és ezután még felajánlja a belépést az EA fiókomba - ez 7 lépés volt... Ezek után rögtön betölt egy gyakorlópálya és egy játékosunkkal gyakorolhatunk egy kapus ellen. Hogy mennyire jó, hogy nem a menü jön be először, hanem ez, azt mindenki döntse el maga - én amikor haladnék nem szeretem, egyébként viszont nagyon jó, mert arra késztet, hogy gyakorolj. Szóval elég nehézkes az eljutás az indítástól a játékig.

Erről a Training részről elsőre nagyon pozitív benyomásom volt, utólag annyira már nem szeretem. A kapus teljesen máshogy mozog, reagál, mint amikor mérkőzést játszok. Elfutok a tizenegyespontig a labdával, ő meg benn áll a kapuban, ahelyett, hogy kifutna. Innen a 10 éves öcsém is berúgja a kapus mellett... Egyébként ahhoz nagyon klassz lehetőség, hogy cseleket tanuljunk, ráérezzünk a játék ízére.

Néhány mondat a menüről. Eddig megszoktuk, hogy rengeteg menüpont, azokon belül is rengeteg lehetőség. Az idei játék sokkal kevesebb lehetőséget tár elénk - ezért kicsit hiányérzetem is volt, de alaposan végignézve tulajdonképpen csak egy, számomra kedves részt hiányoltam: a Kihívások lehetőséget. Ehelyett lett tulajdonképpen a Virtuális profi, ahol a saját karakterünk fejlődését követhetjük nyomon. A menü egyébként egyszerű, de annyira nem a szívem csücske.

Ami szót érdemel, a Menedzser mód és a Légy profi (Be a Pro) mód. Előbbi talán a legkedveltebb része volt évek óta a FIFA sorozat minden egyes tagjának. Kiválasztva az általunk irányítani kívánt csapatot és megadva néhány beállítást nagyon pozitív dologgal találkozunk. A Légy profi módhoz létrehozott személyünket betehetjük ide is! Ez remek lehetőség, amit érdemes kihasználni. A szponzorok kiválasztása sokkal egyszerűbb, én a régit mégis jobban szerettem. Aztán az átigazolási listát tölti fel - ez mindig sok ideig tart, ez bizony hátrány. Ezen kívül is inkább negatívum a menedzser módban észlelt változások többsége. A csapat kezelése sokkal nehézkesebb, az átigazolásaink kezeléséről nem is beszélve. Na de ami ezek után jön kárpótol minket minden eddigiért: elindítjuk az első mérkőzést. Első tapasztalat - persze csak akkor, ha nevesebb csapatot választottunk magunknak -, hogy az arénák lenyűgözőek és remek légkört teremtenek, pláne később, amikor a szurkolókat is halljuk! Ez óriási változás a korábbi játékokhoz képest és a játékélmény tekintetében remek előrelépés. Nagy örömömre szolgált, hogy Hajdú B. István és Faragó Richárd köszönt minket ismét, megújult szöveggel. Bár ezek többsége bugyuta és gyakran ismétlődik, nekem mégis tetszik. Továbbra is hiányolom, hogy miért nem szurkolnak egy kicsit nekem, de ez legyen a legkisebb bajom.
A kezdőrúgás után pedig meghal számomra a külvilág, magába szippant a játék. Az új, megújult motornak hála a játékosok és a labda mozgása sokkal váratlanabb, sokkal izgalmasabb, sokkal szebb és sokkal VALÓSÁGHŰBB. Mennyire vártuk már ezt, ráadásul bug-ok is csak ritkán mutatkoznak. Óriási előrelépés volt ez a grafika, ez a játékmenet. Természetesen ennek ára, hogy még nem találkoztam olyan PC-vel, ahol max grafikán elfutott volna. Nekem elég jó gépem van, mégis csak közepes grafikán fut. De "csak" közepes grafikával is, valami nagyon brutális a játékmenet. Végre igazán lehet élvezni a FIFA-t!

A mérkőzést befejezve láthatunk statisztikákat a meccsről, a mérkőzés emberének teljesítménye is külön ki van emelve. Szeretve a statisztikákat, ennek nagyon örültem, a grafikai megjelenítése is kiváló, szívesen nézegetem ezeket 1-1 meccs után/közben és sokszor segít meglátni, milyen taktikához kellene inkább folyamodnom a győzelem reményében. Kilépéskor ismét jön a várakozás az átigazolásokra, szimulációra, leveleink elolvasására, ismét lelassul minden. Közben hallgathatjuk a zenéket, amik hol viccesek, hol jók, hol szörnyűek, ahogyan azt korábban is megszoktuk már. Az viszont tetszik, hogy megmutatja rögtön a pénzügyi mérlegünket és azt, hogyan értékeli a vezetőség az eredményemet és a megjelenő címlapok is többet adnak, mint korábban. Visszaérve a menübe megint jön a tökölődés (elnézést a kifejezésért) a csapatbeállításokkal, átigazolásokkal. De amint elindítjuk a következő meccset, máris minden rosszat elfeledünk és nyomjuk veszettül a gombokat.

Most legyen szó a Légy profi módról. Először létrehozzuk önmagunkat, ami a megszokott módon zajlik. Pozitívum, hogy végre jobban hasonlítok önmagamra, mint korábbi FIFA játékokban, negatívum, hogy ettől függetlenül még mindig nem az igazi a hasonlóság. Amit viszont mindenképpen megemlítenék, hogy választhatunk magunknak Kommentárt, azaz egy nevet, ahogyan Hajdú B. István jelezze, ha nálam a labda. Bár lehetőségeink korlátozottak, biztosan talál mindenki kedvére valót. (A keresztnevem például József, így beállítottam kommentárnak a Josué nevet. Nem a legjobb, de még mindig jobb, mint a csend, amikor vezetem a labdát.) A felépítésünkhöz és pozíciónkhoz mérten rögtön megkapjuk a pontozásunkat. Ez egyrészt jó, mert nem kell vele szórakozni sokáig, másrészt rossz, mert lehet, hogy vékony vagyok és (viszonylag) alacsony, ettől a valóságban nem sprintelek olyan gyorsan, mint amennyire a számítógép beállította.
A továbbiakban csupa szimpatikus dologgal találkozunk: minden meccsre előre meghatározott céljaink vannak, ráadásul kiderül: hiába tettem magam a Barcába, nem rögtön az első csapatba kerülök, hanem a tartalék csapatba. Onnan kell aztán felkerülnöm a felnőttcsapatba, a válogatott B csapatához, majd az A csapatához és akkor még mindig ott van az a kihívás, hogy legyek az A válogatott és a klubom csapatkapitánya. Addig ugyanis az edzők kényükre kedvükre pakolgatják, hol is játsszam, kikkel legyek egy csapatban. De ezzel az egésszel nekem semmi bajom, sőt: nagyobb a kihívás, valósághűbb a helyzet, nekem ez nagyon "bejövős".
A meccset játszva nehéz dolgunk lesz: egyszerre figyeljünk az emberünkre és menjünk előre a támadásokhoz. A cselekedeteinktől függően kapunk + és - jeleket, ahogyan más FIFA-ban is tapasztaltuk, mégis, most mindez jóval kiforrottabb és szerethetőbb. Egy bajom van játék közben, az pedig a felgyorsítás. Annyira elmosódik körülöttem minden, amikor sprintelek, hogy képtelen leszek jó megoldást választani. Ettől függetlenül óriási élmény, kihagyhatatlan. Összteljesítményünk statisztikáit aztán a Virtuális Profi menüpontnál elemezgethetjük.

Egyéb, megemlítendő dolgok: A meccsek közbeni visszajátszásokat nem lehet elmenteni, ez elég szomorú, de hozzá jön az is, hogy elég nehézkes a visszajátszanunk adott eseményt. Az online módok természetesen csak az eredeti FIFA-val rendelkezők számára adottak, de ismét egy szomorú tény: ellenkező esetben nagyon nehéz dolgod van, hogy tudjatok egymás ellen játszani két gépen, még úgy is, ha az helyi hálózatra van kötve. Egyébiránt akinek jó az internetkapcsolat, jó a számítógépe, eredeti FIFA2011-el rendelkezik, számtalan online játékmóddal próbálkozhat, amit érdemes is megtenni!
Nem szimpatikus, hogy erőlteti a konzolos vonalat, és nem lehet kikapcsolni az automentést, az azonban meglepett, hogy milyen sokrétű taktikai változtatásokat hajthatunk végre játék közben.

Összefoglalva: a menürendszer, a menedzser mód kezelése nehézkes, sokáig tart, de tartalmaznak néhány igazán jó újítást. A Légy profi mód kiváló lett, talán a legtöbb és legjobb változtatások ezt a részt érintették. Az online világra való erősítés azonban azok hátrányára válik akiknek nincs módjuk beszerezni a játékot, vagy nem elég jó internetkapcsolattal rendelkeznek. Minden negatívumot elnyom azonban maga a játékmenet, a játékélmény, az az időszak, amikor mi írjuk a történelmet és eldöntjük a futballmeccsek kimenetelét. Hatalmas változások, melyeknek szintén az látja kárát, akinek kicsit gyengébb a gépe. De a többiek eszméletlen jó meccseket tudnak játszani. Vigyázat, függésveszély!

Most pedig jöjjön mindez számokban!

Jobban megismerve az idei PC-s FIFA játékot, gondolkozva pontszámokon, összefoglaláson, fontosnak láttam eldönteni, hogy mi alapján értékelünk: csak önmagában vizsgáljuk a játékot, vagy összehasonlítva korábbi FIFA játékokkal? Én mindkettő mellett döntöttem, így talán objektívebb képet kapunk. Próbáltam mindkettőre odafigyelni a pontozásom során.

Játékrendszer - a menü, a játék betöltése, választható lehetőségek stb.: 6
Rendszerigény - gondolva a gépre és az internetsebességre is: 6
Játékmenet/játékélmény: 10
Menedzser mód: 7
Be a Pro mód: 10
Kommentár és zene: 8

Összefoglalva: A játékrendszer és a menedzser mód a vártnál rosszabb lett számomra, de ezt kellőképpen ellensúlyozza a Légy profi mód és a játékélmény. Korábbi FIFA játékokhoz képest nagy az előrelépés, de önmagában nézve a játékot mindenképpen további, igen fontos változások szükségesek ahhoz, hogy jövőre is ilyen nagy érdeklődést keltsenek!

Jó játékot és jó focizást kívánok mindenkinek: Csibu
Hajrá Magyarok!
Forza Barca!

nermal  » 2010-10-16 16:19:12

Hsz.: 242

A Játék PC-s verziójának tesztje.
A FIFA 2007-es kiadása óta játszok a játékkal így nyomon tudtam követni a játék fejlődését, vagy nem fejlődését az utóbbi pár évben. Az Online opciókkal nem foglalkoztam, úgyhogy a menedzser- és a Be a Pro módozatokkal bővebben kívánok írni. A + jelenti a pozitív, - a negatív változást, tulajdonságot.

+ Szép a grafika
- Ami túl sokáig váratott magára, egy éves lemaradással a konzolos verzióhoz és a Pes PC verziójához képest
+ Kellemes játékélmény
+ Precíziósabb taktikai beállítások
+ Szép menü
- Nekem nem tetszik, hogy minden kilépéskor és a meccsek elkezdésekor a gyakorló mód jelenik meg, annak ellenére, hogy a környezet elég szépen kidolgozott. Sajnálatosnak tartom ezt az automatikusságot, a játékmódok menüben jobb helye lenne.
+ A zenék ismét csodálatosan passzolnak a játékhoz, a zenék stílusa a korábbi kiadásokhoz képest nem változott, ami szerintem elég nagy pozitívum. De én mindig is mindenevőnek mondtam magam.
- A játék szinte már rákényszerít arra, hogy ne billentyűzettel játsszak. A játékon belüli menüben nem lehet hozzáférni a kontroller beállításához, valamint a játék feltelepítése után a három felajánlott kezelési variáció közül a Customize beállítást nem tudtam érvényesíteni, pedig kétszer is felraktam a játékot. Érthetetlen, pedig mindent nyomtam.
- Automatikus mentés kikapcsolhatatlansága egyszerűen undorító!
- A játékosok értékeit csak erősen korlátozva tudjuk átállítani, amit személy szerint nem tudok megérteni, hogy erre miért volt szükség.

Menedzser mód:
+ A játékosok fejlődése már nem olyan gyors, mint a korábbi években. A 80as Müllert és 81-est fejlődik alapból kb. 4 év alatt, ami elég nagy váltás tavalyhoz képest. Ebből a szempontból sokkal reálisabb, hiszen nem lehet látni, hogy egy játékos mennyire fejlődőképes, csak ha már leigazoltad.
- Azonban ez lehet, hogy sokaknak nem tetszik, hiszen a játékosok alig fejlődnek, szinte csak stagnálnak vagy lefele épülnek tavalyhoz képest, továbbá a a fiatal jó képességű játékosok sok játszatás ellenére sem fejlődnek gyorsan.
- Egyes beállítások nagyon el vannak dugva
+ A játékosok formája hol jobb, hol rosszabb. Ezzel is életszerűbbé vált a játék.
+ Ez a beállítások mentése a profilodra majmolása szerintem fölösleges.
+ Nincs korlátozva a licitnél a felajánlott összeg. ( Tavaly és korábban, csak maximálisan másfélszeres árat lehetett eddig ajánlani, ami nagyon idegesítő volt. )
+ Eltűnt a licitrendszer, ami rettenetes módon korlátozott minket a játékos adok-veszek folyamatban.
- Azonban a klub vezetői korlátozzák az eladható játékosok számát. Nem tudom, hogy ezt miért nem lehet testre szabni? Jó lenne, ha az elején be tudnánk állítani magunknak, hogy szeretnénk-e ilyen korlátozást a menedzser módunkban vagy sem.
+ Reálisabb szerintem az év végén kialakuló csapatsorrend
+ Lehet rivális csapattól igazolni, de nagyon nehezen.
- A játékban nem kap helyet a szurkolók véleménye.
- Nem lehet edzéseket beiktatni a naptárban.
- Mind a menedzser módban, mint pedig a Be a Pro módban is korlátozott a mentések száma. A Pes 2010ben is szidtam a fejlesztőket a korlátozás miatt és mondhattam, hogy bezzeg a fifában annyit mentek amennyit akarok. Ennek ezennel vége.
- Csak háromféle szponzor közül lehet választani évente.
+ Látom a forduló mérkőzéseinek végeredményeit, de csak remélem, hogy emiatt nem tölt lassabban a játék.
- Átigazolási időszakban, ha akarom, ha nem, muszáj vagyok megnézni töltés közben, hogy ki hova igazolt, amikor ez engem, egy hangyfasznyit sem érdekel. Csak azért tölt lassabban, mert nekem mutogatja, hogy az Accringtonból valaki 2 zacskó kukiért átigazolt a Charlton Athleticba, ami szerintem nélkülözést érdemelne.
- A játékost játékosért transzfer idén is kimaradt a repertoárból. Van egy More Options gomb nálam a licitelésnél, de masszív bökdösésre sem mutat hajlandóságot arra, hogy történjen valami.
- A kezdő tizenegyem valami rejtélyes okból néha átállítódott, amikor nem néztem oda, annak ellenére, hogy az assistant coach ki volt kapcsolva.
- A tehetségkutatónál nem nézhetem meg a játékos életkorát és a fejlődési görbéjét.
- Miután leigazoltam egy játékost, levélben meg kell erősíteni külön. De minek? Amikor elküldtem a licitet, már akkor le akartam igazolni, miért gondoltam volna meg magam? Ezzel is csak fölöslegesen bonyolódott a játék.

Be a Pro mód:
+ Testre szabható fejlődés
- Nincs átigazolási időszak
- Ha jól tudom csak 4 évig játszhatunk egy játékossal
- A helyezkedésért kegyetlenül vonja a pontokat. Ha két méterrel távolabb állunk, akkor már két nyilacska jelzi, hogy hol a helyünk, és ha nem indulunk el sprintben arra, akkor rögtön három lesz és már kapjuk is a levonásokat.
- Amikor lövök három gól, nem én leszek a csapat legjobbja, hanem a védekező középpályás. Szerintem ez a szituáció picit sántít.
- Nem csak az értékelésnél, hanem a bónuszoknál is vannak hibák néha. 10szer lövök kapura és nem kapok bónuszpontot, annak ellenére, hogy teljesítettem a kitűzött 7 ! lövést.
- Mérkőzésenként feladatokat kell megoldani. Szimplán jónak lenni nem éri meg, muszáj ezekre a bónuszokra rájátszani, ha rendesen akarunk fejlődni.

Összességében elmondható, hogy ez nem egy rossz játék, de valahogy nekem az az érzésem, mintha szándékosan nem akarnának kiadni egy szuper fifa játékot. Több éven keresztül létező problémákat nem oldanak meg benne, így a játék tartja a 3 évvel ezelőtti színvonalat és csak kisebb nagyon változtatásokon ment át.
A tesztemben több a – jel, mint a +
Nekem az idén 10/7.7

msr-  » 2010-10-15 18:11:51

Hsz.: 102

nekem bejön, az egyik legjobb Fifa.(Xboxon játszom) Van par hiányolható dolog de mellékes. 9/10

Mago(R)  » 2010-10-15 18:08:01

1. figy.

Hsz.: 1180

Sracok lehet irni tovabb, hamarosan lezarjuk az akciot! Pontokat mennyit adnatok?


********** SAY NO TO WAREZ ************ SAY NO TO RACISM *********
--- Go Eagles! ---


zsolt.i888  » 2010-10-12 18:33:31

Hsz.: 43

hello nekem sajnos nincs meg a fifa 11 mert nem elég jo a gépem,de anyit tudok mondani rola hogy az idei fifa 11 nagyon jo lett sok újitások jobb grafika jobb játék menet,jobb játékos arcok mind nagyon jokat lehet mondani
a tavalyi fifa 10 sem volt rosz de az idei nagyon jo,az aréna mod elképesztő
mindenki oda van a pesért de szerintem soha nem lesz olyan jo mint a fifa
pl.a fifába rengeteg bajnokság van de a pesbe csak egy pár és a grafikája is jobbaz
az easports évröl évre jobbat csinál és ujitja a játékot és minden évben bele rak valami jot
a pes is jo de közel se jár a fifához
és azt szeretem a fifába hogy minden játéknál jobb mert nincs vége nem olyanok mind egy akció játék hogy véga van mert sok bajnokságot lehet játszani vele,nem lehet meguni legalábbis én nem unnom meg soha
EZÉRT CSAK ANYIT SZRETNÉK MONADANI HOGY AKINEK MEGVAN A FIFA11 SZERESE ÉS JO KEDVEL JÁTSZON VELE MERT A FIFA 11 EGY CSODÁLATOS JÁTÉK
NE FELEJDJÉTEK A FIFA 11 A KIRÁLY
íRTA.ZSOLT.I888

555shoe  » 2010-10-12 16:33:10

Hsz.: 3270

torrespatya99 írta:

válogatott csapatok:
nem igaz,hogy nem tudtak beletenni legalább 1-et

Mi van?

torrespatya99  » 2010-10-12 16:08:32

Hsz.: 991

biztos olyan jók az arcok?


persze,nem rosszak,de valamelyik förtelmes
a játék menüjére sokan panaszkodtak,én is észrevettem néhány dolgot,pl hogy a jegyár hogy el van dugva,meg még egyéb dolgokat,erőviszonyok még mindig pocsékak
grafika:

nagyon mutatós,a 10-hez képest sokkal jobb,de nekem nem tűnik élethűnek(nem azt mondom,hogy rossz,még mielőtt valamelyik okos megszólalna)
eredményjelzők,kijelzők nagyon jók,mezek,cipők,ebben az EA játéka maximálisan túlszárnyalja vetélytársát,mivel a PES-ben nagyon pixelesek a cipők

ligák-
hiányolok néhányat,és nem értem,miért került be néhány,de rendben van..

zene-vannak nagyon jó számok,ám vannak pocsék zenék is

válogatott csapatok:
nem igaz,hogy nem tudtak beletenni legalább 1-et

Karrier mód és Be A GK hiánya egy kicsit lepontozza
nálam a game

87-es

a PES 92-es

nagyon kevéssel,de a KONAMI játéka megint jobb SZÁMOMRA,lehet ezzel vitatkozni,de nekem ez a véleményem,további jó fórumozástKöszönöm Balintosnak,és Zsoltti7nek

ronaldo1987  » 2010-10-12 11:48:50

Hsz.: 241

Nos szerintem nagyon szuper a játék!
Az Arcok nagyon el lettek találva nagyon élethűen meg lettek rajzolva!
Nekem főleg Dzsudzsi arca tetszik!
Sajnos persze van egy-két arc aki nem igazán felismerhető a játékban de ez persze előfordul a vetélytárs játékában is a Pes-ben!
Szerintem a mozgás nagyon jó lett életűre sikeredett!
A bírok szuperül el lettek találva! Nagyon tetszik, hogy minden bíró mást fúj be és nem minden spori vezeti a legjobb eszközökkel a meccset!
Nos szerintem nem lett rossz a karrier mód sem bár még lehetett volna dolgozni rajta!
Engem egy kicsit idegesít az online játék mivel vezetek 1-0 ra és az ellenfelem kilép ezen lehetett volna már javítani!
Gyönyörűen el lett találva a konzolos grafika a pc-n ami nagyon jó!
Összességében szerintem igen csak jó kis játékot hoztak össze a fejlesztők!
Látszik, hogy nagyon sokat dolgoztak most a pc-s verzión is!

messi19971212  » 2010-10-12 08:41:31

Hsz.: 29

Nekem sajnos pc - n nem indul a fifa 11.
De van xbox 360 - om és azon szerintem nagyon jól lett megcsinálva.
Az arcok jól lettek elkészítve de egy pár játékost nem igazán ismerek fel még a nagy csapatokban sem.
A mozgás szerintem eszméletlen jó lett ahogy a grafika is.
A "PRO PASSING" rendszer nagyon jó lett ahogy a PERSONALITY + is.
A karrier mód nekem valamiért nem olyan jó.
unalmas.
A zenék nekem nem mind tetszik de vannak köztük jók is.
Én nagyon szeretek fifázni.
Eddig csak pc - n játszottam mert nem volt xboxom de nyáron kaptam egyet és nagyon örültem neki mert tudtam hogy a fifa sokkal jobb xboxon mint pc - n.
Szerintem ez a játék magasan a legjobb.

ricardinho27  » 2010-10-12 06:42:50

Hsz.: 119

A Fifa 11 pc-s verziójával végre azt kaptuk, amit az Xbox360 és Playstation 3 tulajdonosok.
Majdnem.
A majdnem elsősorban a szinte minden konzolon lévő karrier módra utal. Hiányzik már egy komoly menetű menedzselés a fifa pc-s verziójában, mert évek óta alig van változás.
Azért fejtettem ki ilyen hosszan a negatívokat, mert több nincs.
Játékélmény, grafika: kiváló 10/10
A játékmódok is remekek, online is végre nagyon jól lehet játszani, a karrier mód miatt 8/10
Még egy dolog van, amit kiemelnék, a kommentátorok. Több a szöveg, megszólalás, de vannak azért hibák is, ezeket még meg kéne próbálni ellensúlyozni. 8/10
A zene talán az idei fifában sikerült a legjobbra, több a jó szám, mint eddig, 10/10.
A játékban nincsen sok bug, ami növeli a játékélményt, bár a játékvezető állandóan leeső sárga lapja zavaró kicsit.

Ötféleképpen adtam pontokat, a végső pontszám 46/50.
Ez is azt mutatja, hogy az EA jó úton jár.
Végre úgy érzem, nem kell konzol, hogy örömmel focizzak virtuálisan.

laszlo1972  » 2010-10-12 06:24:24

Hsz.: 7

a pc verzioban miért van az ,hogy 1-1 elleni mérkőzésen/online/
mindkettőnket egy csapatba tesz be a rendszer és igy a gép ellen játszunk
online.
valamint ha veszitünk akkor nekem lesz egy győzelmem?

Mago(R)  » 2010-10-11 22:42:24

1. figy.

Hsz.: 1180

Ide varjuk mindenki mini tesztjet es kritikajat a jatekkal kapcsolatban. Erdemes szepen megfogalmazni a mondanivalotokat, hogy kozuletek kerulhessen ki az, akinek velemenye bekerul majd a hivatalos tesztunkbe. Ezen kivul persze mas ajandekokkal is szeretnenk sozlgalni, termeszetesen eroforrasainkhoz merten.


********** SAY NO TO WAREZ ************ SAY NO TO RACISM *********
--- Go Eagles! ---


Adatlap

FIFA 11

megjelenés: 2010. szeptember 28.

fejlesztő: EA Canada

kiadó: EA SPORTS

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...